”Itseensä kiertyviä mekaanisia elementtejä, urbaaneja rakenteita, sykkivää lihaa, karkkikuvioita ja muita absurditeetteja” – Oranssi Pazuzun levynkansista tunnetun Olli Kiviluodon näyttely avataan tällä viikolla

13.02.2017

Torstaina 16. helmikuuta Helsingin Creat Space muuntautuu Olli Kiviluodon Psyykekarkkialevynkansia ja muita maalauksia –näyttelyn myötä psykedeeliseksi testilaboratorioksi.

Kiviluodon maalaustyyli on epämääräinen sekoitus psykedeliaa, surrealismia, futurismia ja kubismia. Tärkein yhteinen nimittäjä hänen töilleen on liikkeen vaikutelman luominen. Näyttely sisältää maalauksia vuosilta 2010-2017.

Muun muassa LA Weeklyn ”maailman pelottavimmaksi bändiksi” nimeämän Oranssi Pazuzun sekä The Guardianin noteeraaman Kairon; Irse! -yhtyeen kansitaiteista tunnettu Kiviluoto kuvailee näyttelyään seuraavasti:

”Creat Spacen näyttely on yksi kokonainen teos, jossa maalaukset on valaistu sykkivillä värivaloilla. Valojen funktiona on tuoda ilmi värien ilmenemisen suhteellisuus ja samalla luoda hypnoottinen elävä pinta.”

Luvassa on myös ”itseensä kiertyviä mekaanisia elementtejä, urbaaneja rakenteita, sykkivää lihaa, karkkikuvioita ja muita absurditeetteja”.

Näyttelytilan äänimaailman ovat luoneet psykedeelinen black metal -yhtye Oranssi Pazuzu sekä kaustrock-bändi Kairon; Irse!.

Psyykekarkkia -näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 16.2.2017 klo 18-21.

Creat esittää:
Olli Kiviluoto: Psyykekarkkia – Levynkansia ja muita maalauksia
16.–28.2.2017, Creat Space, Albertinkatu 12, Helsinki
Avoinna klo 12–18 (maanantaisin suljettu)

Lisää luettavaa