Ja seuraavaksi Timo Lassyn ja Teppo Mäkysen livetunnelmiin

Ensisoitossa huippujazzia We Jazzin vuoden ensimmäiseltä julkaisulta.

Tuukka Koski

Levymerkki We Jazz on laadukkaan jazzmusiikin tae myös vuonna 2021. Olemme suomalaisina ehkä jopa etuoikeutettuja kuuntelijoita, emmekä aina ymmärrä minkälainen maailmallakin arvostettu huippumusiikin runsaudensarvi meillä täällä piileekään.

We Jazzin vuoden ensimmäinen julkaisu tulee olemaan Timo Lassyn ja Teppo Mäkysen livealbumi Live Recordings 2019–2020, joka julkaistaan cd:nä ja digimuodossa 18. helmikuuta ja vinyylinä maaliskuussa. Suomen dynaamisimman duon levy on äänitetty nimensä mukaisesti mainittuina vuosina, ja tarkemmin sanottuna We Jazz -festivaalilla, Porvoo Jazz -festivaalilla ja klubikeikalla Helsingin G Livelabissa. Nyt ensiesityksensä Rumban sivuilla saa Solution Black -kappale.

”Vuoden 2020 tammikuinen ilta G Livelabissa on jäänyt muistoihin erittäin vapautuneena ja onnistuneena keikkana. Solution Black oli ensimmäisen setin päättäneen Resolution Bluen loppujami, 100-prosenttisesti hetkessä syntynyt”, saksofonisti Timo Lassy sanoo.

Rumpali ja tuottaja Teppo Mäkynen kuvailee kappaletta kaksikon debyyttialbumilta löytyvän Resolution Bluen pikkuveljeksi.

”Solution Black syntyi ja sai muotonsa hetkessä, joka johdatti meidät täydellisestä vapaudesta kohti syvää rytmistä iloa”, Mäkynen kertoo.

Kuuntele biisi alta. Lassyn ja Mäkysen livetoimitusta pääsee seuraamaan paikan päällä Tampereen G Livelabissa 18. helmikuuta ja striimin välityksellä Koko Jazz Clubilta 19. helmikuuta.