Jaahas – Coachella-festivaalin omistaja syytää satoja tuhansia HLBTI-vastaisille organisaatioille vuosittain

Huokaus.

01.02.2018

Coachella kuuluu varmasti Yhdysvaltain, ellei koko maailman, legendaarisimpiin kesäfestareihin. Tänä vuonna esiintyjälistalle on buukattu ihan sellaisia vaatimattomia nimiä kuin Beyoncé, Eminem, The Weeknd ja jotain muita musapuolen emmoja ja tommeja joista joku saattaa olla joskus kuullut.

Festarin kulisseista on kuitenkin pulpahtanut pintaan hieman yllättäviä uutisia, kun on käynyt ilmi, että puolet festarista omistava Philip Anschutz on aktiivinen ja avokätinen anti-HLBTI-organisaatioiden tukija.

Pitchfork-lehti raportoi, että vuonna 2016 Anschutzin nimeä kantava säätiö Anschutz Foundation jakoi tukea avoimesti homojen ja muun sateenkaariväen vastaisille toimijoille ja järjestöille yhteensä yli sata tuhatta jenkkidollaria.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun on paljastunut, että Anschutz tukee vastaavia liikkeitä. Vuosien 2010-13 aikana mies syyti rahaa samaan aatteeseen yhteensä 190 000 dollaria.

Tällöin ja tämän jälkeen Anschultz on kuitenkin väittänyt, ettei tiennyt, että rahoja vastaanottaneet organisaatiot käyttivät rahaa nimenomaan homojen vastustamiseen ja vastaavaan tutkimukseen. Anschutz on aina kieltänyt olevansa millään lailla HLBTI-vastainen ja väitti pistäneensä rahahanat kiinni, kun organisaatioiden antipatiat sateenkaariväkeä kohtaan paljastuivat.

Nyt julkitulleet tuoreemmat tuet kuitenkin näyttäisivät puhuvan karua kieltään Anschutzin väittämiä vastaan.

Lisää luettavaa