Jaska Jokusen joululevy ja The Smashing Pumpkins – Dave Grohl paljasti karanteenisoittolistansa sisällön

Dave Grohl tarjoaa vinkkejä eristäytymisestä selviytymiseen.

Dave Grohl Rumba

Elävä legenda Dave Grohl antoi hiljattain omat musiikilliset vinkkinsä karanteenista selviämiseen. Rokkari kertoi The Atlanticin artikkelissa oman karanteeniajan soittolistansa sisällön. Listan biisejä ei suinkaan ole valittu summanmutikassa. Jokaisella kappaleella on oma tarkoitus ja tunnetila johon se Grohlin mukaan soveltuu täydellisesti.

”Jotta selviämme karanteenijaksosta, on tärkeää, että tunnistamme eristäytymisestä aiheutuvat eri vaiheet ja osaamme kuunnella niiden aikana oikeanlaista musiikkia”, muusikko veistelee. Lista löytyy kokonaisuudessaan jutun lopusta.

Välihuomiona mainittakoon, että Rumballa on käynnissä juttusarja erilaisia genrejä edustavien muusikoiden tekemistä korona-ajan soittolistoista. Tällä hetkellä yhdeksänteen osaan edenneessä sarjassa ollaan kuultu muun muassa Oranssin pazusun, Nopsajalan sekä Sara Siipolan listaamia karanteeniin sopivia musiikkisuosituksia. Tämä artikkeli ei ole osa juttusarjaa.

Grohlin tekemä lista käynnistyy The Carsin kappaleella Let’s Go. Tämä kappale sopii muusikon mielestä mainiosti valmistautumisvaiheeseen, jolloin on hyvä varmistaa, että kotoa löytyy tarpeeksi elintarvikkeita eristyksestä selviämiseen.

Toisena kappaleena on Madnessin Our House, jota kuunnellessa on Daven mukaan hyvä tehdä omasta asunnostaan kotoisa. Tätä seuraa kolmas kappale, joka on Ahmad Jamalin biisi Ahmad’s Waltz, jonka soidessa on hyvä päästää luovuus valloilleen mikäli tylsyys vaivaa.

Neljäs kappale on LCD Soundsystemin Drunk Girls, jonka säestyksellä pikkuhiljaa puunmakuiseksi muuttuvat virtuaaliset illanistujaiset ystävien kanssa muodostuvat hiukan siedettävämmäksi. Tätä seuraa Alice Cooperin klassikko Schools’s Out, joka listan viidentenä kappaleena parantaa Grohlin mielestä mainiosti etäkoulun ja -työn aiheuttaman turhautumisen.

Kuudes kappale The Art of Noisen Moments In Love. Muusikko kertoo tämän biisin olevan täydellinen valinta romanttisiin hetkiin, mikäli vietät karanteeniajan kumppanisi kanssa.

Seitsemäs kappale on The Smashing Pumpkinsin The Bullet with Butterfly Wings, joka toimii seinien kaatuessa päälle. Klaustrofobian iskiessä tämä kappale ei ehkä paranna oloa, mutta ainakin se tarjoaa säestystä sisällä tapahtuvalle ympyrässä ravaamiselle.

Monen karanteeniviikon jälkeen meno voi olla sekava ja paniikki saattaa vallata mielen. Tähän tilanteeseen Grohl nostaa Jaska Jokusen joulualbumilta Vince Guaraldin kappaleen Linus And Lucy. Älkää kysykö miksi. Paniikkia seuraa hulluus. Tässä vaiheessa listan yhdeksäs kappale Patsy Clinen Crazy sopii vallitsevaan mielentilaan täydellisesti.

Listan viimeisen kappaleen teema on toivo ja se on Beatlesin klassikko Here Comes the Sun.
”Tämä on prosessin tärkein vaihe. Here Comes the Sunin laulaminen parantaa oloa varmasti. Jonain päivän vielä nautimme kaikki yhdessä musiikista, mutta sitä odotellessa, mene pesemään kätesi”, Dave Grohl päättää listansa.