Jay Z:sta ensimmäinen Songwriters Hall of Fameen valittu räppäri – esittelypuheen piti Barack Obama, Jay Z sekosi Twitterissä ja nimesi kiitoksiin yli 50 artistia

Songwriters Hall of Fame aloitettiin vuonna 1970.

17.06.2017

Arvostetussa Songwriters Hall of Fame -gaalassa tehtiin viime torstain ja perjantain välisenä yönä historiaa, kun Shawn Carter, tunnetummin Jay Z valittiin arvostettujen lyriikankirjoittajien joukkoon ensimmäisenä räppärinä koskaan.

Brooklynilaisräppärin kunnianosoitus jaettiin isoin aplodein. Monet artistit ehtivät jo onnittelemaan räppärin kirjoittajanlahjoja ja uraauurtavuutta. Bono kutsui Jay Z:ta termillä ”arcangel of hip”, Rick Ross kutsui häntä ”aikansa Frank Sinatraksi”.

”Oli jo helvetti aikakin!”, Bon Jovi ilmoitti.

Lisäksi Jay Z:n esittelypuheen gaalassa piti itse Barack Obama. Gaalassa esitetyllä videolla Obama hehkuttaa Carteria ja kertoi suhteestaan räppäriin.

Hall of Famen nimilista on vakuuttava, joten Jay Z:n lisäys on myös kunnianosoitus rapmusiikin uskottavuudelle ja yhdenvertaisuudelle muun lyyrisen taiteen kanssa. Mukana on muun muassa David Bowie, James Brown, Mick Jagger, Michael Jackson, Duke Ellington, Chuck Berry, Little Richards, Leonard Cohen, Eric Clapton, Bob Dylan, ja Scott Joplin. Populaari-, teatteri- ja elokuvamusiikin sanoituksia palkitseva gaala on pidetty vuodesta 1970 lähtien.

Jay Z oli kunniasta äärimmäisen otettu. Hän yritti purkaa kiitollisuuttaan Twitterissä, ja päätyi lopulta kiittämään ihmisiä usean tunnin ajaksi – kiitettäviä pilkahti räppärin mieleen jatkuvasti lisää, ja hän ehti nimetä niitä puuskassaan yli viisikymmentä.

47-vuotias räppäri totesi itsekin: ”tämä (somettaminen) on niin vaikeaa”, ja samalla lupasi, ”en ole humalassa”.

Alla Jay Z:n kiitostwiittivyöry uusimmasta vanhimpaan. Onnittelut räppärille.
Lisää luettavaa