Jazzin legenda Chick Corea on kuollut

Kosketinsoittaja menehtyi harvinaiseen syöpään.

AOP

Chick Corea on kuollut 79 vuoden ikäisenä harvinaiseen syöpään, joka löydettiin vasta hiljattain. Corea kirjoitti avoimen jäähyväiskirjeen ystävilleen ja faneilleen:

”Haluan kiittää kaikkia matkallani kohtaamia ihmisiä, jotka ovat auttaneet pitämään musiikin liekin kirkkaana. On minun toiveeni, että jokainen, jota kiinnostaa soittaminen, kirjoittaminen, esittäminen tai muu, tekisi myös niin. Jos ei itselleen, niin meille muille. Ei vain sen vuoksi, että maailma tarvitsee lisää artisteja, vaan koska se on myös hauskaa.”

”Kaikille muusikkoystävilleni, jotka olette olleet kuin perhettä minulle: On ollut siunas ja kunnia oppia ja soittaa kaikkien teidän kanssanne. Minun tehtävänäni on ollut tuoda luomisen riemua kaikkialle, ja sen tekeminen ihailemieni artistien kanssa on ollut elämäni rikkaus.”

Chick Corean oli määrä juhlia 80-vuotispäiviään esiintymällä ensi kesänä Pori Jazz -festivaalilla.

Hän on yksi legendaarisimmista jazzkosketinsoittajista. Corea oli synnyttämässä fuusiojazzin genreä soittaessaan 60-luvulla Miles Davisin yhtyeessä. Corean omista sävellyksistä esimerkiksi Windows ja Spain ovat jazzstandardeiksi luokiteltavia teoksia.