Jimi Hendrix toi Isaac Senen siihen, missä hän on nyt

Haastattelussa Isaac Sene!

Shoothayley

Rumba aloitti uuden juttusarjan, jossa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Juttusarjassa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Ensimmäisessä osassa oli Ahti, sen löydät täältä.

Toisessa osassa on Isaac Sene, joka vakuuttaa kuulijan todella laajalla skaalallaan. Sene julkaisi Koko kansan ep -ep:n ja siltä löytää niin soulia, kuin lattarisoundia.

Voisi luulla, että kyseessä on kaksi eri artistia, kun laittaa ensimmäisen ja viimeisen biisin soimaan peräkkäin. Monipuolinen artisti kertoi Rumballe suhtautumisestaan musiikkiin.

Moi Isaac! Mikä soi napeissa just nyt?
”Tällä hetkellä napeista soi paljolti oma musiikki, siksi että olen treenaillut biisejä keikalle ja miettinyt tulevaa vuotta, sekä sen jälkeistä tulevaisuutta.”

”Omat Spotifylistat ja artistien albumit on olleet myös kovassa kulutuksessa. Käyn läpi muun muassa David Bowien tuotantoa, samalla kun luen hänen elämäkertaansa.”

”Lisäisin myös, että eräs ystäväni tekee upeaa albumia, jota odotan innolla.”

Mist sä tuut?
”Olen Isaac Sene, nuori artisti, muusikko ja elämäntaiteilija. Siilinjärvellä olen asunut suurimman osan vaiherikkaasta elämästäni.”

”Koen olevani sellainen maailman lapsi. Teen pääasiassa tällä hetkellä musiikkiin liittyviä hommia. Lisäksi toimin henkilökohtaisena avustajana.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Ajauduin mielestäni artistiuteen vahingon tai kohtalon kautta. Urheilin todella paljon yhteen aikaan ja ajattelin tarvitsevani sen vierelle jotain rauhoittavaa tekemistä.”

”Löysin kitaran ja rockmusiikin – se oli menoa. Läheiset myös kannustivat todella paljon, joka oli ja on erittäin tärkeää.”

”Perheessäni on aina kuunneltu musiikkia laajassa repertuaarissa. Lisäksi käytiin sisarusten kanssa soittotunneilla nuorempana. Tällä hetkellä meistä minä ja veljeni Sexmane tehdään julkisesti musiikkia.”

Musiikillinen esikuvasi?
”En voi sanoa, että omaisin yhtä musiikillista esikuvaa. Jimi Hendrix sai minut soittamaan kitaraa ja hänen ansiostaan koen olevani tässä.”

”Nykyään en enää paljoa Jimin musiikkia kuuntele, mutta kitaran läsnäolo biiseissäni on varmasti hänen vaikutustaan.”

Supervoimasi?
”Supervoimani tällä hetkellä musiikin teossa on ehdottomasti muuntautumiskyky. Koen olevani hyvä omaksumaan muutosta ja saamaan sen silti kuulostamaan minulle.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Jos kuulisin jo julkaistua musiikkiani ensi kertaa, rakastuisin todennäköisesti sen omalaatuiseen tarttumapintaan. Jotain tuttua, mutta silti uutta.”

”Uskoisin ja toivoisin, että se saa ihmiset muistamaan mitä kaikkea hyvää oli ja voi olla vielä. Jokainen voi sitä kuunnella, koska musiikkini on musiikkia kaikille.”