Jóhann Jóhannssonin teos Drone Mass esitetään Helsingissä

Komeaa musiikkia tiedossa.

06.03.2023

Vuonna 2018 menehtyneen Jóhann Jóhannssonin teos Drone Mass koetaan maanantaina 16. lokakuuta Helsingin Kulttuuritalolla, kun American Contemporary Music Ensemble (ACME) sekä Theatre of Voices esittävät teoksen kuoronjohtaja-kapellimestari Paul Hillierin johdolla.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin keskiviikkona 8. maaliskuuta klo 9 Lippu.fissä.

Iislantilainen säveltäjä-tuottaja ja multi-instrumentalisti Jóhann Jóhannson tuli uransa aikana tunnetuksi genrejä uudelleen muovailevasta musiikista, joka punoo yhteen klassisen- ja elektronisen musiikin muotokielet sekä ambient-äänimaailmat. Säveltäjävirtuoosi muistetaan erityisesti Denis Villeneuven Sicario, Prisoners ja Arrival -elokuviin sävelletystä musiikista sekä Oscar-ehdokkuudella ja Golden Globe-voitolla noteeratusta Theory of Everything -elokuvan soundtrackista.

Vuonna 2015 ensiesityksensä New Yorkin Metropolitan-museossa saanut, moderniksi oratorioksi kutsuttu ja minimalismista, kirkkomusiikista kuin elektronisestakin musiikista vaikutteita imenyt Drone Mass ilmestyi vihdoin albumina viime vuonna. Nyt teoksen voi kokea myös livenä.

Keikkatiedot videon alla.

DRONE MASS by JÓHANN JÓHANNSSON – Performed by ACME & Theatre of Voices conducted by Paul Hillier
Ma 16.10.2023
Helsinki, Kulttuuritalo

LIPUT
Myyntiin ke 8.3. klo 9 Lippu.fissä
– alk. 54,50 EUR (+mahd. toimituskulut alk. 1,50 EUR)

Lisää luettavaa