John Coltrane -dokumentin uusi traileri julki – mukana muun muassa Denzel Washington ja Bill Clinton

John Coltranen elämästä ja urasta kertovan dokumentin  uusi traileri on julkaistu ja katsottavissa jutun alta.

Chasing Trane: The John Coltrane Story on tulossa teatterilevitykseen huhtikuun puolivälissä, aloittaen New Yorkin IFC Centeristä.

Arkistomateriaaleista, valokuvista ja esiintymistallenteista koostettu dokumentti kertoo isolla liekillä palaneen jazz-legendan elämäntarinan. Coltranen perhe sekä levytykset omistavat levy-yhtiöt ovat antaneet tukensa elokuvan tuotannolle. Puhuvina päinä Coltranen merkityksestä ja vaikutuksesta ovat kertomassa muun muassa Common, Sonny Rollins, Carlos Santana, Kamasi Washington ja Bill Clinton.

Koska Coltrane antoi vain muutamia radiohaastatteluita eikä häntä ehditty ennen kuolemaansa 40-vuotiaana haastatella televisioon, hänen äänenään kuullaan Oscar -voittaja Denzel Washingtonia.

Saksofonistisuuruuden ystävät kertoivat ohjaaja-käsikirjoittaja John Scheinfeldille Coltranen säteilleen hiljaista voimaa. Scheinfeldin mukaan hän näkee Washingtonissa samaa, joten valinta Coltranen kirjoitusten lukijaääneksi oli ilmeinen. Washington on tutustunut jazz-muusikon sielunmaailmaan aiemmin Spike Leen ohjaamassa Mo’ Better Blues -elokuvassa vuodelta 1990