Jonna Geagea rakastaa yhä hardrockia

Nylon Beatista tuttu Jonna Geagea (os. Kosonen) heittäytyi soolouralle. Viimeksi hän lauloi heavyä Jonna’s Problemsissa, nyt siiderinainen esittää jälleen suomipoppia.

Teksti: Nalle Österman
Kuva: Jiri Halttunen

Kerroit työstäneesi soolodebyyttiäsi Katso mua kahden vuoden ajan. Millaisia tunnemyrskyjä koit?

”Välillä potkin seiniä ja itkin. Välillä meni niin päin helvettiä, ettei mitään järkeä. En ole esimerkiksi laulanut koskaan niin vaikeaa kappaletta kuin Sellainen aamu. Jonna’s Problemsissa heavyn ja hardrockin laulaminen oli oikeasti aika helppoa. Tää oli tosi vaikea levy laulaa. Nyt kun olin vain mä.”

Olet kova Britney Spears -fani. Millaista oli aikoinaan levyttää Britneyn hitti Oops I Did It Again metalliyhtye Children of Bodomin kanssa?

”Ihan mahtavaa! Ekaksi olin, että ’voi ei tää biisi’, koska se ei todellakaan ole mun lempparibiisi Britneyltä, mutta oli kiva päästä jätkien kanssa vetämään se. Mutta siitäkin on jo niin kauan aikaa!”

Kävitkö katsomassa Britneytä tai muita popin supertähtiä, kuten Madonnaa ja Lady Gagaa heidän vieraillessaan nyt Suomessa?

”No en. Britneyhin olisin voinut mennä ja Madonnaakin olen digannut koko elämäni, mutta mun pitää digata tosi paljon, että lähden johonkin tungokseen. Mun idoleita ovat kuitenkin Chris Cornell, David Coverdale ja Sebastian Bach, ja niitä olen kaikkia käynyt tsiigaamassa.

Mikä estää?

”Mä haluan kuitenkin kuulla sitä laulua ja nähdä sen show’n. Kun olen 159-senttiä pitkä, niin mulla pitää olla todelliset Kiss-kengät jalassa, jos haluan nähdä yhtään mitään. Britneyn näkemättä jääminen vähän harmittaa, vaikka kaikki sitä haukkuivatkin.”

Lue Jonna Geagean koko haastattelu Rumbasta 16/10.