Joulukalenterin luukusta kurkkaavat Dr. Dre ja Snoop Dogg – The Chronic tänään 25 vuotta

"It's like this and like that and like this and a."

15.12.2017

Joulukuun 15. päivänä 1992 ilmestyi valtava siivu hiphop-historiaa. Dr. Dre julkaisi soolodebyyttinsä ja esitteli maailmalle parikymppisen Snoop Doggin.

Emme viitsi keksiä mitään uutta sanottavaa tästä 25 vuotta täyttävästä klassikosta. Seksismiä ja väkivaltaa löytyy niin paljon, että tämän julkaisu neljännesvuosisata myöhemmin olisi saanut aikaan ainakin someraivon. Dren tuotanto on silkkaa g-funk-priimaa ja Snoop-feateilla ahdettu albumi raita toisensa jälkeen ikonista kappaletta toinen toisensa perään.

Jos joku kapea aasinsilta tähän päivään pitää rakentaa, niin olkoon se That’s My Nigga. Tänään julkaistulla singlellä räppäävät linnakundi Meek Mill, Bloodsin nimeen vannova YG ja Crips-jengiväriä tunnustava Snoop Dogg. Biitiksi on valittu trap-henkiseksi väännetty Dr. Dren 2001-albumin klassikkosingle Still D.R.E., jolla kuultiin tietysti myös Snoopia.

Snoop Doggin vuosi on ollut muutenkin timanttinen. Neva Left -albumi, Make America Crip Again -ep ja yllä mainittu biisi ovat osoittaneet, että veteraaniräppärillä on nälkää osoittaa kaapin paikkaa edelleen.

Jaarittelu sikseen ja Youtube-spämmiä The Chronic -videoiden ja tänään ilmestyneen That’s My Nigga -biisin muodossa.

Lisää luettavaa