”Joulun sikailu on törkeää… mutta onhan se hauskaa” – kritiikkiä kulutushysterialle

Ensiesityksessä Vulvaruton musavideo.

Vulvarutto ei nimestään huolimatta ole death metalia eikä grindcorea vaan elektronisilla sävyillä höystettyä folkrockia. Deathin ja grindin ystävien mieltä saattaa kuitenkin lämmittää, että oksennus ja paska lentää – ainakin tänään julkaistun kappaleen sanoituksissa!

Vulvarutto on Sorsajengi-yhtyeestä tutun Ida Niemen toinen projekti. Vihaan joulunajan kulutushysteriaa on ensimmäinen single yhtyeen ensi vuonna ilmestyvältä debyyttialbumilta.

”Olen kyllästynyt jouluaikaan liittyvään kaupalliseen perseilyyn. Yhteiskunnassa, jossa kulutetaan ihan normiarjessakin moninkertaisesti omien tarpeiden yli, kaikki tällaiset kulutusjuhlat tuntuu irvokkailta. Tässä maailman ja ilmaston tilanteessa pitäisi nimenomaan vähentää kulutusta”, Niemi kommentoi.

”Joulun sikailu on törkeää… mutta onhan se hauskaa. Mulla ei ole varaa tuomita ketään, sillä olen itsekin ihan samanlainen lanttulaatikon mussuttaja. Tämän biisin ydin on siinä, että vihaan kaikkea, ja kaikkia, myös itseäni, mutta erityisesti joulunajan kulutushysteriaa.”

Väkevästi kantaa ottavalle kappaleelle kuvattua musiikkivideota tähdittää Vulvarutossa musisoiva Lyli Cengiz. Niemen ja Cengizin lisäksi kokoonpanossa vaikuttavat Brother Alfred -yhtyeen Mathias Hermansson ja Tiisusta tuttu Henrik Illikainen.

Musiikkivideo saa ensinäyttönsä Rumban sivuilla: nyt.