Juice-elokuvan tuotantoyhtiö Yellow Films vastaa syytteisiin muusikkojen riistosopimuksista: ”Kyseessä on väärinkäsitys”

Yellow Films pahoittelee tapahtunutta.

Anna Salmisalo

Kerroimme aiemmin tänään, miten Juice-elokuvaa tuottava Yellow Films olisi tarjonnut riistosopimusta muusikoille, joiden olisi pitänyt äänittää kappale elokuvaan. Tarkemmat tiedot löydät tapahtumaketjusta täällä.

”Tästä kaikesta tarjottiin nelihenkiselle bändille korvaukseksi 200 €. Pienen neuvottelun jälkeen hinta oli 500€, mutta kerrottiin että yksi bändi oli jo toisen kohtauksen tehnyt hintaan 200.
Noin härskiä tarjousta monikaan ei ole viime aikoina kuullut”, kertoi sopimuksesta kertonut Juki Välipakka Facebook-sivuillaan.

Nyt Väkipakka kertoi Rumballe, että tuotantoyhtiöstä on pahoiteltu sopimusta ja kaikki on ollut vain väärinkäsitystä. Kokonaisuudessaan päivityksen uudet kohdat kuuluvat näin:

”EDIT: Täytyy mainita vielä että tuottajan kanssahan ei päästy edes keskusteluyhteyteen. Kun kyselin paremman liksan perään, apulaisohjaaja sanoi että hänellä ei ole valtuuksia. Tuottaja päättää. Sitten kuitenkaan tuottajan kanssa ei päästy suoraan puheisiin, koska apulaisohjaaja sanoi ei, tämä on hänen hommansa.

JA NYT SE TOINEN EDIT: Käänne. Elokuvan tuottaja soitti minulle, ja selitti että asiassa on sattunut väärinkäsitys. Tuottaja itse ei ollut edes kuullut, että olin yrittänyt keskusteluyhteyteen hänen kanssaan, ja että apulaisohjaaja on tarjonnut erheellisesti meille avustajan palkkiota. Tuottajan mukaan äänityksestä ja oikeuksista tullaan tietenkin maksamaan asialliset palkkiot. Hän pahoitteli tapahtunutta. Hyvä näin. Jäämme odottamaan mitä tapahtuu seuraavaksi.

EDIT 3: Muusikkojen Liiton luottamusmieheltä tuli tieto että filmiyhtiön lakimies oli vastannut hänen meiliinsä, ja pahoitellut tapahtunutta.”

Päivityksen näet kokonaisuudessa täältä.