Julkaiseeko A Tribe Called Quest uuden albumin? Rapryhmä ehti äänittää levyn ennen jäsenensä kuolemaa

A Tribe Called Quest

Legendaarinen rapryhmä A Tribe Called Quest ei ole julkaissut studioalbumeita sitten vuoden 1998. Vaikka kolmikko palasi kiertueille vuonna 2006, koplan tarinan luuli olevan ohi räppäri Phife Dawgin menehdyttyä diabeteksen aiheuttamiin komplikaatioihin viime keväänä.

Nyt levy-yhtiö Epic Recordsin L.A. Reid kuitenkin kertoi, että A Tribe Called Quest ehti äänittää uuden LP:n ennen Phifen kuolemaa. Ryhmä oli kokoontunut tekemään uutta levyä 18:n vuoden tauon jälkeen.

”Olen todella iloinen tästä. Tämä levy todella on jotain erikoista”, Reid kertoi Rap Radarin haastattelussa.

Mitään virallista tiedotetta albumijulkaisusta ei ole tullut, mutta sitä sopii odottaa, jos levy on niin valmis kuin Reid antaa haastattelussa ymmärtää.

Vuonna 1985 perustettu A Tribe Called Quest kuuluu New Yorkin suurten hip hop -pioneerien joukkoon yhdessä muun muassa De La Soulin ja Wu-Tang Clanin kanssa. Phife Dawg, Q-Tip ja Ali Shaheed Muhammad julkaisivat viisi alternative hip hop -klassikkoalbumia ennen hajoamistaan vuonna 1998. Vuoden 2006 reunionkiertueella oli mukana myös bändin entinen, neljäs jäsen Jarobi White, joka erosi ryhmästä debyyttialbumin jälkeen.

Allmusic.com kutsui A Tribe Called Questia 1990-luvun älykkäimmäksi ja taiteellisimmaksi rapryhmäksi. About.com nimesi ryhmän maailman parhaiden rapryhmien listalla neljänneksi.

Alla muutama A Tribe Called Quest -tärppi. Old schoooooool.