”Julmaa yksinäisyyttä ja häilyvää mielenterveyttä” – Antti Pouta julkaisi uuden albumin

Uutta Antti Poutaa.

Antti Pouta

Laulaja-lauluntekijä, Pariisin Kevät -yhtyeestäkin tuttu Antti Pouta on julkaissut toisen albuminsa Välivuodet. Debyyttisooloalbumi Yhteys ilmestyi 2017.

”Välivuodet on itseään etsivän suuri lopputaistelu – täynnä julmaa yksinäisyyttä ja häilyvää mielenterveyttä”, Pouta kuvailee tuoretta levyä tiedotteella.

Albumilta on julkaistu etukäteen muun muassa Etäällä-kappale, jonka nostimme tammikuussa Rumban soittolistalle.

Välivuodet pitää sisällään monenlaisia popin elementtejä, joista yhtenä esimerkkinä juuri Etäällä-biisiä levyllä seuraava Missä mä oon kun sä tarviit mua -kappale. Laulaja kuvailee kappaletta Rumballe seuraavasti:

”Siinä ollaan täyttä vauhtia lähestymässä sitä tienristeystä, vääjäämätöntä pysähtymistä, josta oikeastaan koko levy kertoo. Edessä on Välivuosien tiukin paikka. Pakomatka on päättymässä, nowhere to run.”

”Etäällä-kappaleen havahtumisen jälkeen Välivuodet-levyn ihmisraunio koittaa palata mielessään hetkiin, jolloin pakeni elämäänsä yön huumaan ja valomerkkien välkkeeseen. Hän onnistui itsekeskeisellä toiminnallaan aiheuttamaan vain hallaa läheisilleen ja repimään itseensä yhä syvempiä ja märkivämpiä haavoja. Kumea omatunnon ääni koittaa pitää aikaamme eksyvää järjissään.”

Koko levy löytyy suoratoistopalveluista. Sen pariin kannattaa eksyä, jos syvät sanoitukset ja upottavat sävelet kiinnostavat. Ota Missä mä oon kun sä tarviit mua ja Etäällä -biisien muodossa esimakua alta.