Justin bieber plagiointikohun keskellä – Skrillex tyrmää ja Diplo myöntää

Plagiointisyytöksiä on pompannut esiin viimeaikoina rutkasti. David Bowien kuoltua Vanilla Ice on joutunut vastaamaan syytöksiin koskien Ice Ice Baby -jättihittiään. Viime vuonna Robin Thicke ja Pharrell Williams joutuivat maksamaan korvauksia Marvin Gayen perikunnalle Blurred Lines -kappaleen vuoksi.

Nyt oikeushaasteen kohteeksi on joutunut Justin Bieber, sekä Skrillex, joiden Sorry-kappale on nyt suurennuslasin alla. White Hinterlandin taustalta löytyvä Casey Dienel katsoo, että hänen kappalettaan Ring the Bell olisi käytetty luvatta. Syytökset pohjautuvat heti alussa kuultavaan vokaaliosuuteen. Varsin samankaltaiseen, josta koostuu myös iso osa Sorry-kappaleesta.

Täysin vähäpätöisestä syytöksestä ei ole kyse. Kappaleen tuottanut Skrillex kiistää syytökset ja on julkaissut videon, jossa esittelee efektin syntymistä.

Kimurantimman asiasta tekee Skrillexin kanssa Jack Ü:ssa musisoiva Diplo. Diplo oli nimittäin kommentoinut TMZ:lle miten sample on selvästikin jäänyt joltain ”clearaamatta” ja näin ollen tekijätiimi joutuu todennäköisesti sovittelemaan asian rahalla. Samassa yhteydessä Diplo käytti esimerkkinä Outkast-samplea, jonka torviosuutta oli hyödyntänyt Beyoncelle säveltämässään kappaleessa. Diplon mukaan osa kappaleen tuotoista menee nyt Outkastille, vaikka se hänelle ikävää onkin. Niin vain kuuluu tehdä.

Saa nähdä miten asia tästä kehittyy. Kappalevertailuja voit tehdä tästä ja tästä.