JVG on rikkonnut kuluttajansuojalakia ja arpajaislakia

Yhtyeen ja jäsentensä toiminta ollut kuluttajansuojalain vastaisella tavalla sopimatonta, kuluttaja-asiamies linjaa. Jare Brand ja Ville Galle ovat rikkoneet Poliisihallituksen mukaan myös arpajaislakia.

JVG on rikkonut kuluttajansuojalakia ja arpajaislakia, linjaavat kuluttaja-asiamies ja Poliisihallitus. Kyse on kaupallisesta yhteistyöstä ulkomaisen rahapeliyhtiön kanssa, jota on tapahtunut Frisbee-kappaleen musiikkivideolla, yhtyeen sosiaalisen median kanavassa kuin myös Jare Brandin ja Ville Gallen henkilökohtaisilla sometileillä.

Frisbee-musiikkivideon alkuperäisellä versiolla nähdään esimerkisi ajohaalari, jonka ainoa mainos on Unibetin. Rahapeliyhtiön logot on sittemmin sumennettu. Kaupallisesta yhteistyöstä ei kerrota videon yhteydessä missään. JVG:n, Brandin ja Gallen somekanavissa on ollut niin ikään kaupalliseksi yhteistyöksi luettua sisältöä, josta ei ole kerrottu riittävän selkeästi eli on syyllistytty piilomainontaan. Tämä rikkoo kuluttajansuojalakia.

Lisäksi KKV:n päätöksessä kerrotaan, että arpajaislakia valvova Poliisihallitus on katsonut JVG:n ja Unibetin välisen yhteistyön olevan arpajaislain vastaista markkinointiyhteistyötä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.