JVG:n uutuuskappaleella tapaillaan vanhaa ulkomaista klassikkokappaletta – sivalletaanko biisillä samalla nykyhittien suuntaan?

"Tää on kornii poppii, sun korviin rokkii."

Vuoden striimatuin kotimainen yhtye, ennätyksiä rikkonut JVG, julkaisi vuoden päätteeksi vielä yhden uuden kappaleen. Biisi on samanniminen mitä syksyllä julkaistu albumi, eli Popkorni. Jää vielä nähtäväksi, enteileekö tämä sitten jonkinlaista bonusversiota Popkorni-levystä, jolta ei siis tätä kappaletta nimestä huolimatta löydy.

Yllättäen JVG:n biisillä tapaillaan vanhaa Popcorn-jättihittiä, jonka alkuperäisestä versiosta vastaa Gershon Kingsley. Sen jälkeen kappale on kokenut todellisen evoluution ja monet muistavatkin biisin varmasti paljon modernimpana versiona, kuin miltä se alunperin vuonna 1969 kuulosti.

Se ei ole mikään ihme, kappaleesta on nimittäin lukuisia covereita. Popcornista on tehnyt oman versionsa esimerkiksi Aphex Twin (Caustic Window -aliaksella), Jean Michel Jarre (Pop Corn Orchestra -aliaksella), Frederik ja Crazy Frog. Näistä viimeinen saattaa olla tutuin etenkin nuoremmalle polvelle. Crazy Frogin versio nousi vuonna 2005 kohtalaisen kokoiseksi hitiksi.

Nyt Popcorn kuullaan kuitenkin täysin JVG:nä, sammakoista ei ole nyt tietoakaan. Biisin ovat tuottaneet Perttu Mäkelä, eli DJPP ja Eppu Kosonen. Tuttuja nimiä siis monien muidenkin JVG-hittien ääreltä.

Sanoituksissa on monia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Esimerkiksi ”leuat paukkuu niin kuin popkornii” -laini puhuu omaa kieltään. JVG räppää, miten monet yrittävät matkia heidän juttuaan ja miten eivät pysy räppäreiden vauhdissa mukana. Kunniansa kuulee David Guetta, joka ”soittaa klubilla musiikin korviketta”. Kenties pienoinen metafora siinäkin yhteydessä.

Biisin lopulla räppärit hokevat seuraavasti: ”tää on kornii poppii, sun korniin rokkii, sä venaat droppii”, joka varmaankin viittaa siihen, että monet biisit ovat hyvinkin ennalta arvattavaa kamaa ja omaperäisyys puuttuu.

Samaisessa rytäkässä JVG taisi tehdä siis jälleen yhden hitin, sekä myös pienoisen kannanoton musiikin kaavamaisuutta vastaan. Kannanottaminen ei etenkään VilleGallelle ole uutta puuhaa, kuten voit tämän jutun alta lukea.

Kuuntele mikä on mielestäsi homman nimi.