Kadonnut discopop-helmi haudan takaa: ensisingle Michael Jacksonin postuumilta levyltä julki

Love Never Felt So Good -kappale tarjoaa esimakua Michael Jacksonin kesken jääneistä biiseistä kasatusta Xscape-levystä.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Epic (Xscape-levyn kansikuva)

Michael Jacksonin keskeneräisistä ja julkaisematta jääneistä kappaleista koottu Xscape-albumi julkaistaan ensi viikolla 9. toukokuuta.

Albumilta on nyt tuotu kuultavaksi ensimmäinen biisimaistiainen, joka on Jacksonin ja Paul Ankan alun perin vuonna 1983 yhdessä säveltämä Love Never Felt So Good. Muun muassa Timbalandin tuottaman Xscape-levyn versiossa biisillä laulaa Jacksonin lisäksi myös Justin Timberlake.

Xscape-levyn standardiversiolla kuullaan Timberlaken ohella muitakin vierailevia nykyartisteja, mutta albumista julkaistaan myös deluxe-painos, joka sisältää samat biisit siinä muodossa, mihin ne jäivät Jacksonilta.

Pessimistisestä näkökulmasta katsottuna edesmenneiden artistien postuumisti julkaistut ”kadonneet levyt” haiskahtavat usein hieman rahastukselta, mutta ainakin Love Never Felt So Good tuntuisi onneksi tällä kertaa osoittavan sellaiset epäilykset turhiksi. Kappale on nimittäin varsin toimiva ja tarttuva Thriller– ja Off the Wall -aikakausien Jacksonia henkivä popsävellys.

Kuuntele Love Never Felt So Good alempaa.