Kaipaatko aikaa ennen ilmastonmuutosta? Ilpo Väisänen ja Nik Void johtavat retkikuntaa

Musica Nova, Docpoint ja Savoy-teatteri järjestävät ainutlaatuisen kinokonsertin.

10.12.2020

Nik Void ja Ilpo Väisänen live-säestävät South-dokumentin Helsingin Savoy-teatterissa sunnuntaina 7. helmikuuta. Kinokonsertti on osa sekä Musica Nova -tapahtumaa että Docpoint-festivaalia.

South on vuonna 1919 valmistunut dokumentti tutkimusmatkailija Sir Ernest Shackletonin retkikunnan naparetkestä Antarktiksella. Uskaliaalla matkalla retkikunnan alus murskautui jättäen heidät selviytymään karussa ympäristössä. Dokumentti ylistää luonnon mittaamatonta voimaa, joka näyttäytyy ohjaaja Frank Hurleyn kuvissa erilaiselta kuin ilmastonmuutoksen muokkaamana sata vuotta myöhemmin.

Nik Void tunnetaan yhtyeistään Factory Floor ja Carter Tutti Void. Brittimuusikon työkalupakista löytyy kokeellista musiikkia aina ambientista industrial-metelöintiin. Void on hyödyntänyt visuaalisia elementtejä osana taidettaan.

Ilpo Väisänen on kokeellisen elektronisen musiikin suomalaispioneeri, joka muodosti Mika Vainion kanssa Pan Sonic -yhtyeen.

Kinokonsertit järjestetään Savoyssa 7. helmikuuta kello 16 ja 19. Liput maksavat 19 euroa ja niiden myynnistä vastaavat Ticketmaster, Lippupiste ja Savoy-teatteri.

Musica Nova -nykymusiikkifestivaali järjestetään 2.–10. helmikuuta. Ohjelma julkistetaan osissa vuodenvaihteen molemmin puolin. Festivaali järjestetään luonnollisesti yleisörajoitukset ja muut turvajärjestelyt huomioiden.

Lisää luettavaa