Kanadalainen radiokanava on soittanut Rage Against the Machinen hittiä tauotta yli vuorokauden ajan – kukaan ei tiedä, miksi

Fuck you, I won't do what you tell me!

Kanadalainen radiokanava Kiss Radio on soittanut Rage Against the Machine -yhtyeen Killing in the Name -kappaletta käytännössä tauotta yli vuorokauden ajan. Consequencen mukaan vancouverilainen kanava aloitti kappaleen soittamisen varhain keskiviikkoaamuna, eli Suomen aikaan neljältä iltapäivällä, eikä taajuudella ole kuultu muuta musiikkia sen jälkeen.

Erikoinen tempaus alkoi päivä sen jälkeen, kun kanavan entiset juontajat kertoivat saaneensa yllättäen potkut. Eräs entisistä juontajista kirjoitti, että ”pehmorokkia” soittanut kanava on muuttumassa, eivätkä vanhat työntekijät ”mahtuneet enää mukaan”.

Runsaasti huomiota saaneen tempauksen epäillään liittyvän englannin kielen radiotermiin ”stunting”, jonka tarkoituksena on saada julkisuutta ennen kanavan uudelleenbrändäystä. Tällaisissa tempauksissa radiokanava alkaa yleensä yllättäen ja ilmoittamatta soittaa jotain hyvin epätavallista kanavan tavanomaiseen tarjontaan nähden.

Guardianiin jutun kirjoittanut toimittaja on seurannut kanavan lähetystä tiiviisti ja jakanut parhaita paloja Twitter-tilillään.

”Aina kun joku soittaa kanavalle ja pyytää jotain muuta biisiä, juontajat tyrmäävät pyynnön ja jatkavat Rage Against the Machinen biisin soittamista.”

”Joku pyysi kanavaa soittamaan Killing in the Namea. Juontaja vastasi: ’pysy kuulolla – en tiedä, milloin on sen vuoro, mutta aiomme ehdottomasti soittaa sen’. Ja biisi alkoi soimaan välittömästi sen jälkeen.”

Ketjun viimeisimpien twiittien mukaan kappaleen soittamista jatketaan yhä tämän jutun julkaisuhetkellä. Useista kyselyistä huolimatta kanava tai juontajat eivät ole suostuneet kertomaan, mistä on kyse.

Jotkut ovat epäilleet, ettei biisin jatkuva soittaminen liity uudelleenbrändäykseen vaan kyse on protestista vanhojen juontajien yllätyspotkujen vuoksi. Killing in the Name on protestikappale, joskin se kertoo poliisiväkivallasta ja Los Angelesin 90-luvun mellakoista.

Lisää luettavaa