Kansainvälinen striimifestari alkaa tänään – neljä päivää ilmaisia keikkoja ja mielenkiintoisia suomalaisnimiä!

Muun muassa Suad on mukana Eurosonic-festivaaleilla.

13.01.2021

Hollantilainen showcase-festivaali Eurosonic on siirtynyt vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi verkkoon tänä vuonna. Tänään alkavan nelipäiväisen rutistuksen aikana nähdään miltei 200 artistia, ja kaikki ilmaisina striimikeikkoina!

Suomalaisartisteista mukana ovat hartaasti odotetun debyyttialbuminsa viimein julkaiseva, tummasävyistä indietä esittävä Suad (kuvassa) yhtyeineen, laulaja-joikaaja Hildá Länsmanin ja harmonikkavirtuoosi Viivi Maria Saarenkylän muodostama Vildá, Lähi-idän rytmitraditioita, skandinaavista jazzia ja suomalaista kansanmusiikkia yhdistelevä MA Rouf -kvartetti, ja suurta maailmanlaajuista suosiota nauttiva Yotto.

Viimeksi mainittu tuottaja tekee elektronista tanssimusiikkia, jossa yhdistyvät niin downtempo, deep house kuin techno. Yotto on tehnyt remix-versiota muiden muassa Coldplayn, Gorillazin ja Röyksoppin kappaleista, esiintynyt Coachellassa ja Tomorrowlandissa, levyttänyt Anjunadeepille ja perustanut oman levymerkin Odd One Out.

Yotton show Eurosonic-festivaalilla hyödyntää virtuaalitodellisuutta. Esityksen VR-ympäristöstä vastaa Zoan-studio, joka toteutti myös JVG:n keikan virtuaalisella Senaatintorilla.

Kansainvälisistä esiintyjistä mainittakoon Amsterdamin turkkilaispsykedeelikot Altin Gün, iranilaislähtöinen berliiniläinen poikkitaiteellinen elektroperformanssitaiteilija Arya Zappa, ruotsalainen meluisa post-rock-yhtye Blodet, brittisläkkerit Buzzard Buzzard Buzzard, Efterklang-solisti Casper Clausen soolona, läpimurron kynnyksellä oleva ja esimerkiksi Jimmy Kimmelin ohjelmassa esiintynyt Holly Humberstone, virolaissuosikki Puuluup, skandipopin seuraaviin lupauksiin lukeutuva norjalaislaulaja Skaar ja Roadburnissakin esiintynyt, raskaasti jamitteleva Temple Fang.

Kaikki pari sataa esiintyjää esittelyineen löytyvät täältä. Showcase-henkisesti napakan mittaisten esiintymisten aikataulut ovat täällä. Huomioi, että ajat ovat ilmoitettu CET-aikavyöhykkeen mukaan, eli Suomen aikaan ne kääntyvät, kun aikatauluun lisää yhden tunnin.

Striimikeikat ovat katsottavissa suorana täältä.

Suomalaisartistien esiintymisajat alla.

Suad: torstaina 14. tammikuuta 21:20 (ESNS 02 stage)
Yotto: torstaina 14. tammikuuta 23:40 (ESNS 03 stage)
Vildá: perjantaina 15. tammikuuta 21:55 (ESNS 04 stage)
MA Rouf: perjantaina 15. tammikuuta 23:10 (ESNS 04 stage)

Lisää luettavaa