Kanye West kertoo asettuvansa ehdolle Yhdysvaltain presidentinvaaleihin – lupasi tehdä niin jo viisi vuotta sitten

West haluaa rakentaa tulevaisuutta.

Vimeo

Kanye West on virallistanut Twitterissä asettuvansa ehdolle Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Westin pyrkimyksenä on luottaa Jumalaan, yhtenäistää visiot ja rakentaa tulevaisuutta. Tesla-miljardööri Elon Musk kertoi välittömästi tukevansa Westiä pyrkimyksissään. Musk ja West poseerasivat yhteiskuvassa hiljattain.

Ennen tätä Kanye West on ollut äänekkäästi Yhdysvaltain nykyisen presidentin Donald Trumpin kannattaja. Hän on paitsi käynyt tapaamassa presidenttiä, niin pitänyt päässään Make America Great Again -lippistä.

Forbes julkisti alkuvuodesta, että musiikkiuran lisäksi omaa Yeezy-vaatemallistoa pyörittävä West omaa yli miljardin dollarin varallisuuden. Hiljattain julkistettiin Westin yhteistyö Gap-vaatemerkin kanssa.

Hän on julkaissut tänä vuonna Wash Us In The Blood -kappaleen, sekä oli mukana Ty Dolla $ignin Ego Death -biisillä. Kappaleella hän räppää, kuinka haluaa tekoja puheiden sijaan ja haluaa ”puoleen väliin tehdyt” kansanliikkeet kuntoon.

Presidenttiys ei ole ensimmäistä kertaa puheenaihe. Kanye West ilmoitti MTV Video Awardsissa pyrkivänsä Yhdysvaltain presidentiksi jo vuonna 2015. Silloin oli puheena sama ajankohta kuin nyt, eli 2020. Donald Trumpin menestyksen johdosta West kuitenkin päätti, että 2024 on sittenkin hänen pyrkimyksensä. Nyt hän on pyörtänyt puheensa. Kanye Westin tunnuslause on #2020Vision. West olisi todennäköisesti sitoutumaton ehdokas.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.