Karmiva kohtaus Kellopeliappelsiinista musiikkivideolle – kriitikoiden ylistämä brittiräppäri julkaisi debyyttinsä

"Britanniassa ei ole mitään hyvää", sanoo Slowthai, joka nähdään kesällä Flow'ssa.

18.05.2019

Brittiräpillä menee tällä hetkellä hyvin. Räppärit tekevät uraa nykyään aina vaan enemmän myös ”rapakon takana” ja nuoria vakuuttavia nimiä nousee jatkuvasti esiin. Alkuvuodesta Dave julkaisi hehkutetun Psychodrama-levyn, nyt on Slowthain vuoro.

Slowthain debyytti Nothing Great About Britain keräsi osakseen valtavaa hypeä. Ilmeisesti odotukset lunastettiin, ainakin jos kriitikoilta kysytään. The Guardianin kriitikko Alexis Petridis antoi levylle viisi tähteä ja kutsui sitä ”hauskaksi punk-muotokuvaksi Iso-Britanniasta”.

Kappaleita levy pitää sisällään 17 ja se on jaettu kahteen osaan. Sinkkuja levyltä tiputettiin tasaiseen tahtiin, viimeisimpänä video kappaleesta Inglorious. Tueksi biisille Slowthai on saanut Skeptan, yhden brittiräpin tämän hetken arvostetuimmista nimistä.

Itseään yksinäisenä sutena pitävä Slowthai on videolla kovat piipussa. Videolle on saatu rankkaa sisältöä ja samalla viittaus Kellopeliappelsiini-elokuvaan. Videolla Slowthai pakotetaan katsomaan videota, jossa toistuu lause ”Britain Is Great”.

Siitä suora leikkaus ulkomaailmaan ja Skepta astuu kuvioihin. Pesäpallon kanssa varustatunut Skepta on valmiina ratkomaan ongelmia. Synkkä ja painostava kappale on saanut arvoisensa videon.

Tsekkaa video alta. Mikäli meno maistuu, niin kannattaa ottaa levy haltuun. Mikäli meno senkin jälkeen maistuu, niin kerrottakoon, että Slowthai esiintyy Flow Festivalissa tänä kesänä. Punk-duo Slavesin lämppärinä hiljattain toiminut Slowthai varmasti tietää miten saadaan hyvä keikka aikaiseksi.

Lisää luettavaa