Kärsitkö teknofobiasta? Maalaa kasvoillesi juggalonaamio ja olet kasvojentunnistuksen ulottumattomissa

Insane Clown Possen faneja on jopa nykyteknologialla vaikeuksia käsittää.

05.07.2018

Yhdysvaltalainen rap-akti Insane Clown Posse nauttii kulttibändin maineesta. Paino sanalla kultti, sillä fanit ovat lievästi ilmaistuna intohimoisia yhtyeen suhteen. Eläviä esimerkkejä ICP-fanaatikoiden eli tuttavammin juggaloiden edesottamuksista täältä ja täältä.

Asiaan kuuluu maalata kasvoille niin sanottu juggalomaski, suomeksi pellenaamio. Aikana, jolloin ihmisten valvonta lisääntyy ja yleistyy teknologian kehittyessä, saattaa kasvojen maalaamisesta olla yllättävääkin hyötyä, ellei halua alistua dystooppisen poliisivaltion kouriin.

Eräs Twitter-käyttäjä nimittäin havainnoi, että pellemaalaus estää kasvojentunnistusalgoritmiä toimimasta. Algoritmi poimii ihmiskasvoista erityispiirteitä, joista yksi olennaisimmista on leukalinja. Kasvomaalaukseen alaosa, joka piirretään leuan ja alahuulen väliin lisää kontrastia tällä alueella ja näin ollen hämää algoritmiä. Yhdistääkseen tietyn pellenaamion jo tietokannassa olevaan, sen täytyisi olla toistettu täysin yksi yhteen

Valitettavasti black metaliin liittyvä corpsepaint ei algoritmiä hämää, joten teknologiakammoisille ei liene jää muuta mahdollisuutta tulevaisuudessa kuin liittyä juggaloporukoihin.

Lisää luettavaa