Kasmir joutui Haippirinki-kohun vuoksi soittokieltoon useilla radiokanavilla – ”Päätettiin ottaa pois soitosta kaiken varalta”

04.03.2017

Kasmir on ollut polttavan suurennuslasin alla koko viikon. Axl Smithin tuomion alla ilmi tullut Whatsapp-ryhmä Haippirinki ja siihen kuulunut Kasmir on saanut valtavan määrän kritiikkiä ja syytöksiä. Viime torstaina laulaja ilmoitti vetäytyvänsä Tanssi tähtien kanssa -ohjelmasta kohun vuoksi.

Nyt moni radiokanava on ilmoittanut vetävänsä Kasmirin musiikin pois soittolistoiltaan. Ainakin YleX, Radio Suomipop, Loop, Groove ja Aalto ovat laittaneet laulajan musiikin kieltolistalle.

”Keskustelu tapauksen ympärillä on tulehtunutta. Asia herättää yleisössä nyt niin paljon suuria tunteita, että se vie fokusta pois toimittajien ja juontajien työltä. Tällä päätöksellä otamme etäisyyttä asiaan”, YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen kertoi Ylelle.

Tarkoitus on siis välttää myrskyn silmää. Hän kuitenkin suhtautuu Kasmirin leimaamiseen varauksella.

”Kasmirin kohdalla ilmassa on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia”, Hakanen lisäsi.

Nelonen Median musiikkipäällikkö Mikko Koivusipilä kertoi, että päätös Kasmirin musiikin hyllyttämisestä tehtiin kaiken varulta.

”Katsottiin, että emme ainakaan voita sillä mitään, että Kasmir nyt soisi meillä. Tämä ei ole lopullinen päätös, mutta tällä hetkellä Kasmirin musiikin soittaminen ei tue meidän kanavien brändejä”, Koivusipilä kertoi.

Bauer Median kanavat Radio City, Kiss ja Radio Nova jatkavat kuitenkin Kasmirin soittoa normaalisti.

”Mielestämme tässä on kyse ulkomusiikillisista asioista. En näe, että on syytä tehdä rankkoja linjavetoja. Jos kyseessä olisi Axl Smithin musiikki, joutuisimme miettimään asiaa eri tavalla”, Bauer Median musiikkipäällikkö René Mäkinen kertoi Ylelle.

Kasmir on pahoitellut asiaa Facebookissa ja Twitterissä. Kohu artistin ympärillä kuitenkin vain kiihtyy. Toinen Haippirinki-ryhmän paljastuneista julkkisjäsenistä, muun muassa Sannia tuottava Hank Solo, ei ole saanut osakseen vastaavaa ryöpytystä.

Kuten YleX:n Tapio Hakanen pohti, Kasmirin kohdalla tilanteessa on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Voihan olla, että Haippirinki-yhteisön tapaisista tapauksista paljastui tällä kertaa vain jäävuoren huippu.

Päivitetty 7.3.2017 klo 9.01: Sanamuotoa muutettu. Jutussa mainittiin virheellisesti Whatsapp-ryhmän sisältäneen useita videoita.

Lisää luettavaa