Kastehelmi on vakuuttava lupaus, Robert Smith tarttui klassikkoon – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla pari nostoa kappaleista.

Kastehelmi & Isaac SeneHiljainen elo
Kastehelmi julkaisi mainion ep:n, joka esittelee Suomelle todella mielenkiintoisen artistin. Biisit tuntuvat valmiilta, joten artistilta voi odottaa jatkossa varmasti paljon. Kastehelmi kannattaa siis kirjata muistiin.

Herkät kappaleet ovat vahvoja ja sävellyksiltään mielenkiintoisia. Nimikkobiisi päätyi soittolistan kärkeen sen draaman kaaren ja julkaisumattomuuden vuoksi. Nimikkobiisin lisäksi ep:ltä kannattaa kuunnella ainakin ennakkoon julkaistu Enkeli-kappale. Molemmat biisit antavat artistista hyvän kuvan.

Heviteemu & CosteeVaikeeta
Heviteemu nousee juttuun kahdesta syystä: kappaleesta ja taustavaikuttamisesta, mutta mennään ensin biisiin. Vaikeeta on kertomus läheisen menettämisestä. Heviteemu osaa kertoa kappaleillaan vaikeasti aiheista suorasukeisen helposti ymmärrettävästi. Tyyliä oli kuultavissa jo taannoisella Apua-kappaleella. Heviteemu kommentoi musiikkiaan Rumban haastattelussa näin:

”Saattaa olla tosi duurivoittoista pop-musiikkia, mutta sitten tekstit saattaa todellakin olla synkkiä.”

Kappaleella kuullaan Costeeta, jonka kanssa Heviteemu on tehnyt pitkään yhteistyötä. Yhteistyö on asia, jonka Heviteemu osaa, sillä hän on toiminut tuottajana monissa kappaleissa tämän Vain elämää -kauden aikana. Tällaisia biisejä ovat esimerkiksi Stigin Kukkurukuu ja Jannika B:n Pyyntö.

Deftonex & Robert SmithTeenager
The Cure -yhtyeen Robert Smith on tarttunut melkoiseen haasteeseen, kun hän on remixannut Deftones-yhtyeen Teenager-kappaleen. Sinkku on osa ensi viikolla ilmestyvää remix-albumia Black Stallion, jossa versioidaan White Pony uuteen uskoon. Smithin käsittelyssä Teenager on riisuttu aseistaan ja jäljelle jää vain harmoniat.

Ensi viikolla ilmestyvää remix-albumia ovat päässeet tekemään muun muassa Mike Shidona ja Clams Casino. Alkuperäinen versio on yksi Deftonesin uran keskeisimmistä julkaisuista ja yksi merkittävimmistä vaihtoehtomusiikin levyistä.

Viikon Vain elämää nostot:
Tällä viikolla nähtiin kaksi erikoisjaksoa Vain elämää -jaksossa. Ensimmäisessä jaksossa artistit versioivat vielä kerran toistensa biisejä. Toisessa tutustuttiin Pelastakaa Lapset -kansalaisjärjestön toimintaan.

MariskaHorros
Mariska versioi Herra Ylpön Horros-kappaleen. Mariska vei kappaleen musiikilliseen tivoliin, jossa soundimaailma oli bossanovamainen. ”Maailmanpyöriä, silmis sumenee / Maailma pyörii, oot paikoil aika hupenee”, Mariska lauloi ja teki biisistä jälleen omannäköisen.

Reino NordinMeidän valo
Nordin debytoi Pelastakaa Lapset -jaksossa uuden kappaleen. Meidän valo on saanut nimensä kirkkokiertueesta, jonka Nordin heitti viime vuonna. Kappaleessa voi kuulla 70-luvun iskelmän mieleen tuovaa ajatonta soundia. Biisissä on aineksia kasvaa vuosien aikana vähitellen isoksi osaksi Nordinin tuotantoa.

Lisäksi listalla on muun muassa uutta Jesse Markinia ja Inaa.