Kaukolammen ja Leppäsen ystävyydestä – ensisoitossa K-X-P:n uusi single

K-X-P julkaisee neljännen albuminsa keväällä.

21.03.2019

K-X-P julkaisee neljännen albuminsa Svartin kautta 17. toukokuuta. Tulevan IV-albumin ensimmäinen single on nimeltään Hex Bag. Se ilmestyy virallisesti huomenna, mutta saa ensisoittonsa Rumban sivuilla nyt.

IV-albumilla K-X-P:n kokoonpanon muodostavat Timo Kaukolampi ja Tomi Leppänen.

”Uuden albumin punaisena lankana toimii minun ja Tomin ystävyys. Olemme kirjoittaneet kappaleet yhdessä ja biisit ovat löytäneet lopullisen muotonsa keikoillamme”, Kaukolampi kertoo.

Albumi muodostuu kolmesta kappaleesta, joista hän kertoo näin:

Nimetön tie toimii eräänlaisena kuoleman metaforana, matkana pimeydestä valoon. Biisissä lauletaan sanoja, joita ei ole olemassa, sillä kaikki on jo sanottu niin moneen kertaan. Hex Bag on suoraviivaisempi teos, jolla pääosaa näyttelee Leppäsen komeat synamelodiat ja rumputyöskentely. Psykedeelisissä klubitunnelmissa etenevä päätöskappale Night Eye / Smile Through Tears on kulkenut työnimellä Punk Disco.”

Levyllä kuullaan vierailijoina ansioituneita muusikkoja, kuten Lauri Porra, Ringa Manner, Anssi Nykänen, Tuomas Kantelinen ja Pekko Käppi. Myös K-X-P:n alkuperäisen kokoonpanon ”P-kirjain” eli Tuomo Puranen on mukana analogisyntetisaattoreineen.

Levyn julkaisua juhlistetaan Kontula Electronic -festivaalilla 18. toukokuuta.

Kuuntele Hex Bagin singleversio alta.

Lisää luettavaa