Kauneutta kiireettömyyden keskelle – AnnaKristiina julkaisi erään vuoden herkimmistä videoista

Kauneutta jouluun.

24.12.2022

Tamperelainen indieartisti AnnaKristiina on julkaissut tänään jouluaattona toisen musiikkivideonsa.

AnnaKristiina on sooloprojekti, joka sai alkunsa vuonna 2019. Artistinimen takaa löytyy lietolaislähtöinen mutta Tampereella jo pitkään asunut lauluntekijä Anna-Kristiina Papinsaari. AnnaKristiina yhdistelee musiikissaan laulua ja rauhallista spoken wordia eteerisiin piano- ja ambient-äänimaisemiin.

Poikkeuksellisen julkaisuajankohdan lisäksi videosta tekee erityisen videolla esiintyvä nuori tanssija Melina Ylitalo. Ylitalo on showtanssin moninkertainen SM-mitalisti ja tuttu muun muassa Lumikuningar-jääbaletista, joka esitetään Tampereen Nokia-areenalla vuoden lopulla.

Sumun kätkemä maa -musiikkivideo on artistin itsensä sekä tamperelaisesta Kanvas-kollektiivista tutun ohjaajan, Veera Herrasen käsialaa. Herranen ja AnnaKristiina käsikirjoittivat ja leikkasivat videon yhdessä ja Herranen ohjasi videon. Kuvauksesta vastasi Petrus Sipinen ja valoista Heikki Tavilampi. Videon kuvauspaikaksi etsittiin teollista ja karua tilaa, joka voisi tarinan edetessä muuntua valojen täyttämäksi taikamaaksi. Nekalassa sijaitseva Tampereen Hacklab lähti mukaan yhteistyöhön ja video kuvattiin heidän tiloissaan sijaitsevassa entisessä teollisuustilassa.

Videon näet alta.

Lisää luettavaa