Kesäkruisailua tyylikkäimmillään – Jyväskylän kolme nuorta päällikköä yhdistivät ensi kertaa voimansa

Lyttä nappasi biisilleen Gettomasan ja Lauri Haavin.

11.06.2022

Vaikka Gettomasa, Lauri Haav ja Lyttä ovat kaikki Jyväskylästä kotoisin, ja vaikka heistä jokainen on niittänyt tahollaan kunnioitettavaa mainetta, ei kolmikkoa ole koskaan aiemmin kuultu samassa kappaleessa. Tämä virhe korjaantui kuitenkin eilen, kun verkkaisuudessaan vallaton Hamilton-biisi ilmestyi. Överdogin ja Universalin kautta kaikkia kesänautiskelijoita ilahduttamaan pelmahtaneen kappaleen tuotanto on Ruubenin käsialaa, kuten Lytän musiikin kohdalla useinkin on asian laita.

Lytänhän kappale tämä todella virallisesti on, sillä Hamilton on viimeinen single artistin ensi viikon perjantaina ilmestyvältä Reijo-albumilta. Viimeksi levyn sisältöä kuultiin Numeroit-biisin muodossa, jossa vieraili niin ikään jyväskyläläisiin tekijöihin lukeutuva Axel Kala.

”Damn shit, kesä tulos” avaa Lauri Haav raidan, joka todellakin lunastaa kyseisistä ensiriveistä kainosti paistavan lupauksen. Hamilton on nimittäin kesäkruisailua ultimaattisimmillaan. Tunnelma kappaleessa on tulikuuman tropiikin lailla hiostava, kuitenkin tasapainottuen artistien kylmänviileillä tyyleillä vetämien osuuksien raikkaudella. Kappaleessa myös nautitaan häikäilemättömästi kaikesta siitä vapaudesta, minkä parisuhteettomuus, kuumat autot ja erilaiset nautintoaineet voivat tarjota.

Ruubenin biitin basso potkii kuin mikäkin röyhkein drift phonk -repäisy, onnistuen kuitenkin kokonaisuutena luomaan ympärilleen pilvisen leijailevan tunnelman. Eipä tässä siis muuta ole tehtävissä kuin sippailla sitä Liptonia (krhm…), kääriä iltaset valmiiksi, ja driftata pankkiin, tai mihin vain. Kunhan renkaissa on tarpeeksi ytyä.

Kuuntele Hamilton alta.

Lisää luettavaa