Kesärauha-festivaali siirtyy elokuulle ja Turun linnan puistoon – järjestäjät antavat tunnustusta Turun kaupungille

Kesärauha siirtyy elokuulle, mutta millaisiin puitteisiin!

Kesärauha-festivaali siirtyy täksi kesäksi Turun linnan puistoon elokuun ensimmäiselle viikonlopulle 6.–8.8.2021. Kesärauha oli määrä järjestää kesäkuussa.

Liki kaikki vahvistuneet esiintyjät nähdään Kesärauhassa myös uudessa ajankohdassa elokuussa. Ohjelma, päiväkohtainen artistijako ja muutama uusi artistikiinnitys julkistetaan ensi viikon aikana.

Myös tapahtumapaikka vaihtuu ainakin tämän vuoden osalta Vanhalta Suurtorilta väljemmälle alueelle Turun linnan puistoon. Uusi alue on kolme kertaa suurempi kuin aiempi. Tämä mahdollistaa turvallisemman tapahtumajärjestämisen poikkeusaikana. Tapahtumaan myytävää lippumäärää ei siis kasvateta, vaikka tapahtumapaikka vaihtuu suuremmaksi.

”Tämän kesän ykköskriteerinä oli se, että alueen on oltava todella selkeästi väljempi, jotta se mahdollistaa poikkeusajan vaatimat erityisjärjestelyt, joita nykyisellä sijainnilla ei olisi ollut mahdollista toteuttaa. Säilytämme Kesärauhan päiväkohtaisen kapasiteetin n. 5000 kävijässä myös Linnanpuistossa. Sen minkä häviää kaupunkifestarin hengessä, voittaa takaisin historiallisuudessa, vehreydessä ja ennen kaikkea neliömetreissä”, kertoo Kesärauhan taiteellinen johtaja Pietu Sepponen.

Kesärauhan järjestäjät ovat kiitollisia Turun kaupungin antamasta tuesta haastavina aikoina.

”Turun kaupunki pyrkii olemaan joustava ja löytämään korvaavat ajankohdat kaikille siirtyville tapahtumille. On tärkeää, että jokainen tapahtuma voidaan toteuttaa turvallisesti ja taloudellisesti kannattavasti. Uskomme vakaasti ammattimaisten tapahtumajärjestäjien kykyyn hoitaa tapahtumaturvallisuus siten, että kesällä myös Linnanpuistoon voidaan kokoontua nauttimaan festaritunnelmasta”, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Kaikki lipputyypit ovat myynnissä ja jo ostetut Kesärauha-liput käyvät uuteen ajankohtaan sellaisenaan.

Esiintyjälistalta löytyvät nimet kuten Magenta Skycode, Mew, Jaga Jazzist, Viagra Boys ja monia, monia muita. Koko listauksen löydät vaikkapa Kesärauhan Facebook-sivuilta täältä.