Kesha sai myös muut avaamaan suunsa – Swansin nokkamiestä syytetään raiskauksesta

Sami Heiskanen (Michael Gira / Swans)

Kesha syytti tuottajaansa raiskauksesta ja yritti päästä irti levytyssopimuksestaan. Hän hävisi oikeudessa, eikä päässyt ja jäi seksuaalisesta väkivallasta syyttämänsä miehen levy-yhtiön talliin.

Keshan julkitulo toimi esimerkkinä Larkin Grimmille, joka syyttää julkisesti Swans-nokkamiestä Michael Giraa raiskauksesta. Tapahtumat ajoittuivat kevääseen 2008, jolloin Grimm äänitti Parplar-albumiaan, jonka tuottajana ja julkaisijana Gira toimi.

“Yhteistyömme oli hedelmällistä. Hän oli luottamani mentori ja guru. Rakastin häntä suurin piirtein enemmän kuin ketään muuta, mutta en halunnut harrastaa seksiä hänen kanssaan – asia, jonka jouduin tekemään selväksi useita kertoja.”

Kun Grimm ja Gira saivat Parplarin äänitykset valmiiksi, he juhlivat Giran ystävien kanssa rankasti juoden. Illan päätteeksi Gira kutsui Grimmin yöksi ystäviensä luo, sillä hän ei ollut ajokunnossa. Grimmille oli varattu vuode, Gira nukkuisi lattialla.

“Perillä ryömin sänkyyn sammumaan vaihtamatta vaatteita ja pesemättä hampaita. Heräsin Michaelin yskimiseen. Hänellä on astma, ja pölyisellä lattialla nukkuminen sai hänet köhimään pahasti. Kutsuin hänet sänkyyn, kunhan ei koskisi minua. Hieman myöhemmin heräsin siihen että hänen penis oli sisälläni. Kun avasin silmäni, hän totesi ettei tämä tunnu oikealta ja lopetti.”

Grimmin mukaan seuraavana aamuna Gira rukoili ettei asiasta kerrottaisi hänen vaimolleen. Seuraavat puoli vuotta Grimm oli masennuksen kourissa. Kun oli aika äänittää seuraava albumi, Grimm kertoi Giralle ettei tunne olevansa turvassa hänen seurassaan, Gira pudotti hänet Young God -levy-yhtiöltä.

Gira vastasi syytteisiin vähäsanaisesti muutama tunti sitten.

“Olen täysin sokissa. Tämä on loukkaava valhe. Aion puolustaa nimeäni ponnekkaasti tätä hirvittävää herjaa vastaan. Luotan niiden arvostelukykyyn, jotka ovat seuranneet työtäni ja kunnioittavat minua ihmisenä, etten ole tuollainen ihminen. Tällaiset Facebook-syytökset leviävät tulen lailla, mutta tämä on pelkkää valetta”, Gira kirjoittaa.