Kinksin nostalgiakeikat voi unohtaa

Dave Davies on nyt tehnyt sen selvääkin selvemmäksi: Kinksin yhteenpaluuta ei tulla näkemään koskaan, ei ainakaan niin, että hän olisi mukana.

Davies antoi haastattelun Englannin Daily Mail-lehdelle, jossa painotti hänen ja veljensä Rayn suhteen olevan niin riitaisa, että kaksikko on hädintuskin puheväleissä, saati sitten kykeneväinen yhteiseen luomistyöhön. Veljekset eivät ole nähneet toisiaan lainkaan pariin kolmeen vuoteen ja Dave kuvaileekin veljeään hellin sanoin: “Olet varmasti kuullut vampyyreista. No, Ray imee minut kuivaksi ideoista, tunteista ja luovuudesta. Hänen seuransa on minulle myrkkyä. Hän on kontrollifriikki.”

Vaikka molemmat veljeksistä ovat jo kuudenkymmenen paremmalla puolen (Dave on 63- ja Ray 66 -vuotias), vaikuttaa siltä, että heidän välinsä ovat olleet ystävälliset edellisen kerran viitisentoista vuotta sitten. “Olimme kaikki yhdessä viimeksi 50-vuotispäivilläni. Raylla oli rahaa ja minulla ei, joten hän tarjoutui järjestämään minulle juhlat. Juuri kun olin leikkaamassa kakkua Ray hyppäsi pöydälle ja piti puheen omasta erinomaisuudestaan. Sen jälkeen hän talloi kakkuni päälle”,muistelee Dave viimeisintä perhetapaamista.

Haasteellisen veljessuhteen lisäksi Dave kuvailee yhteenpaluuta, tai sen mahdottomuutta näin: “Minusta musiikkimme on liian kaunista tahrattavaksi. Se olisi vain sääli. Ei kenenkään tarvitse nähdä vanhoja hölmöjä ukkoja pyörätuoleissa vetämässä You Really Got Me-biisiä.”