Kokeellinen musiikki jatkuu Avaruusromua-ohjelman perintöpaikalla

Frekvenssi alkaa Yle Radio 1 -kanavalla sunnuntaina.

kuva Jukka Lintinen, grafiikka Tuuli Laukkanen ja Hans Weckman

Matti Nives aloittaa Frekvenssi-nimisen radio-ohjelman Yle Radio 1 -kanavalla sunnuntaina kello 22. Ohjelman kolme ensimmäistä jaksoa on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Ohjelman nimi Frekvenssi on kunnianosoitus Mika Vainiolle, joka levytti sen nimisen kappaleen Ø-aliaksellaan. Tämä kappale kuullaan heti ensimmäisen ohjelman aluksi.

Frekvenssi on kokeellisen musiikin ohjelma, mutta Nives pohtii käsitteen ongelmallisuutta. Hänen mielestään kuvaavampia termejä voisivat olla esimerkiksi seikkailullinen tai yllätyksellinen.

Vainion lisäksi ensimmäisen jakson alussa hatunnoston saa Jukka Mikkola, legendaarisen Avaruusromua-ohjelman toimittaja. Frekvenssi aloittaa Avaruusromua-ohjelman perintöpaikalla.

”Frekvenssi asettuu samaan jatkumoon edeltäjälleen kiitollisena, mutta rohkeasti omaa latuaan hiihdellen”, Nives, joka muistetaan Radio Helsingin Avantgardeyö-ohjelmasta ja tunnetaan We Jazz -perustajana, sanoo.

En usko, että tässä kummempia alustuksia tarvitaan. Ennakkoluulot off-asentoon ja kohti Yle Areenaa. Ohjelman Instagram-tili löytyy tuolta.