Kokeellisen musiikin airut Holly Herndon Suomeen

Yhdysvaltalaistaiteilija nähdään Helsingin juhlaviikoilla.

25.05.2022

Holly Herndon saapuu Suomeen. Yhdysvaltalaistaiteilijan mukana kulkee Holly+, Herndonin digitaalinen kaksonen, jonka äänellä voi laulaa kuka tahansa. Herndon, Holly+ ja kotimainen Philomela-kuoro esittävät Herndonin uuden IP-teoksen. Se on ensimmäinen osa uutta teossarjaa, jossa Herndon keskittyy äänen esittämisen tekniikoihin. Laulajat ottavat toisten äänet omikseen ja soittimien sävelet muuntuvat tunnistamattomiksi. Philomela-kuoro ja konsertin yleisö osallistuvat teokseen kutsu ja vastaus -laulutekniikan avulla.

”Holly Herndon tekee uraauurtavaa taidetta ja tutkimusta keinoälyn, äänen ja yhteisöllisyyden risteyskohdassa. Olemme erityisen iloisia, että Herndonin uuden teossarjan ensimmäinen osa IP saadaan ensi-iltaan tämän vuoden Helsingin juhlaviikoille”, sanoo Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Herndonin viimeisin albumi on 4AD:n kautta julkaistu Proto (2019), jonka tekoon osallistui myös taiteilija Jenna Sutela. Sutelan töitä on esillä tällä hetkellä Kiasman Ars22-näyttelyssä. Herndon on nähty Suomessa edellisen kerran vuonna 2015 klubikeikalla Helsingin Kuudennella linjalla.

Holly Herndonin IP esitetään Tanssin talon Pannuhallissa perjantaina 26.8. klo 20.30 ja sunnuntaina 28.8. klo 18.  Pääsylippujen myynti on alkanut Lippupisteessä.

Herndonin lisäksi Juhlaviikoille julkistettiin myös muuta keinoälyyn liittyvää taideohjelmaa, kuten Rimini Protokollin esitys Uncanny Valley, jossa tutkitaan sitä outoa tunnetta, jonka liian ihmismäinen robotti meissä herättää. Lue lisää festivaalin kotisivuilta.

Herndon osallistuu myös Art and Artificial Intelligences -keskustelutilaisuuteen lauantaina 27.8. klo 13. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisää luettavaa