Kommentti: ”Artistien koskemattomuus on ehdotonta” – Flow-järjestyksenvalvojien puolustelijoille terveisiä

Flow'n kanta on, että järjestyksenvalvojat eivät saisi poistaa artistia fyysisesti alueelta ottamatta yhteyttä järjestäjiin.

16.08.2017

Flow-festivaalin jälkeisen viikon puheenaiheeksi eivät nousseet Frank Oceanin tai muiden tapahtuman esiintyjien mainiot keikat.

Sen sijaan – valitettavasti – on keskusteltu festivaalin järjestyksenvalvojien ja artistien välillä sattuneesta välikohtauksesta.

Inga Mauer ja Marie Davidson poistettiin alueelta voimaa käyttäen. Ensin mainittu joutui myös putkaan.

Rumban ja muidenkin medioiden kommenttikentät täyttyivät kannanotoista. Jotkut tuomitsivat järjestyksenvalvojien toiminnan. Toiset olivat varmoja, että venäläinen dj riehui huumepäissään ja sai mitä tilasi.

Tänään julkisuuteen tuli video. Siinä näkyy, kuinka järjestyksenvalvojat ottavat Mauerista kiinni. Mauer heittää haarukallisen ruokaa järjestyksenvalvojan päälle, mutta lähtee sitten hymyssä suin heidän mukaansa.

Muutaman metrin jälkeen Mauer ei enää jatka matkaa suosiolla ja alkaa vaatia, että järjestyksenvalvojat päästävät irti.

Videon kuvaaja kysyy järjestyksenvalvojilta: ”Hän on tässä tapahtumassa esiintynyt artisti. Oletteko hulluja?”

Mauerin artistipassi roikkuu kaulassa ja selvästi esillä.

Flow’n turvallisuudesta vastanneen Local Crew’n toimitusjohtaja Ville Ketonen kommentoi aluksi Seiskalle, ettei ”alueelta poistettu nainen ole ollut täysin syytön tilanteeseen”.

Onneksi ääni on muuttunut myös Ketosen kellossa. Viimeisimmässä lausunnossaan Ketonen kertoo Ylelle, että ”tätä nyt käydään läpi, onko kyseessä ollut väärinkäsitys ohjeistuksessa vai mitä tilanteessa on tapahtunut”.

Puheet siitä, että Inga Mauer ”sai mitä tilasi”, kun ei pokkuroinut järjestyksenvalvojien edessä työpäivänsä jälkeen ja ansaitsemansa ruuan ääressä, voidaan lopettaa Flow-festivaalin taiteellisen johtajan ja hallituksen puheenjohtajan Tuomas Kallion kommenttiin:

”Meille artistien koskemattomuus Flow-festivaalialueella on täysin ehdotonta.”

Flow’n kanta on, että järjestyksenvalvojat eivät saisi poistaa artistia fyysisesti alueelta ottamatta yhteyttä järjestäjiin.

Tätä selkeämmin asiaa ei voi rautalangasta vääntää:

”Meille artistien koskemattomuus Flow-festivaalialueella on täysin ehdotonta.”

Lisää luettavaa