Nyt puhuu Flow’sta putkaan joutunut artisti: ”En ole ok, en pysty nukkumaan, joka paikkaan sattuu. Lakimiehet selvittelevät tapausta”

Tutkinta järjestyksenvalvojien käytöksestä jatkuu.

15.08.2017

Kerroimme eilen Flow’ssa sattuneesta välikohtauksesta kahden festivaalilla esiintyneen artistin ja järjestyksenvalvojien välillä. Inga Mauer joutui putkaan ja Marie Davidson poistettiin alueelta festivaaliorganisaation estelystä huolimatta.

Lue Davidsonin kertomus ja Flow’n klubiohjelman taiteellisen johtajan Toni Rantasen kommentit eilisestä jutusta.

Inga Mauer kertoo sunnuntainvastaisen yön tapahtumista nyt oman näkemyksensä:

”Oman keikkani jälkeen hengailin ystävieni kanssa takahuoneessa. Hyvästeltyäni heidät, lähdin etsimään ruokaa festivaalialueelta ja törmäsin erääseen ystäväpariskuntaani. Löydettyämme ruokaa istuimme alas syömään. Järjestyksenvalvojat tulivat käskemään meitä jatkamaan matkaa”, Mauer kirjoittaa.

”Kysyin, että voisinko syödä loppuun asti. Vastaukseksi tuli tyly ei. Jatkoimme matkaa ja olimme edelleen erittäin hyvillä fiiliksillä törmättyämme. Kun pysähdyimme uudelleen, toiset järjestyksenvalvojat tulivat komentamaan meitä huutaen jatkamaan matkaa.”

”Aloin nauraa ja vitsailla, että voiko olla totta, etten saa syödä ruokaani vaikka minulla on kova nälkä. Samassa kaksi järjestyksenvalvojaa tarttui minua käsistä ja alkoi raahata minua kuin olisin perunasäkki. Hameeni nousi ylös, polveni ja takapuoleni olivat verisillä naarmuilla.”

”Ystäväpariskunnan mies alkoi kuvata järjestyksenvalvojia ja yritti jutella heille, mutta järjestyksenvalvojat käskivät hänen jatkaa matkaa ellei halua itse vaikeuksiin.”

”Minut raahattiin aitaukseen. Yritin huutaa apua ja minua pelotti. Ystäväni Marie Davidson tuli paikalle. Hän oli järkyttynyt nähdessään minut maassa järjestyksenvalvojaporukan pitämänä, jalat verillä ja hame korvissa.”

”Jossain vaiheessa lääkärit seisoivat vieressäni ja yrittivät selvittää olinko ottanut huumeita. Lääkärit pyyhkivät polveni ja laittoivat siteitä haavoihini. Luulin jo, että pääsen pian jatkamaan matkaa hotellilleni, mutta lääkärit olivatkin paikalla vain, jotta minut voidaan luovuttaa poliiseille.”

”Kysyin järjestyksevalvojilta, kohtelisivatko he tyttöystäväänsä tai äitiään tällä tavalla. Minun käskettiin pitää turpani kiinni. Tässä vaiheessa sylkäisin kahden järjestyksenvalvojan kasvoille. Toinen heistä läpsäisi minua kasvoihin. Sitten minut kannettiin poliisiautoon ja vietiin putkaan.”

Mauer pääsi putkasta 10 tuntia myöhemmin ja hän pääsi poliisin kyydillä hotellilleen.

Local Crew’n toimitusjohtaja Ville Ketonen kertoi IS:lle, että ”tilanteen kulku on alkanut selvitä”.

”Minulla alkaa olla vahva käsitys mitä tässä on tapahtunut. Ne tiedot, mitä minä olen saanut, eivät vahvista järjestyksenvalvojien pahoinpidelleen ketään. Jos sellaisen todistusaineiston saisin, olen itse valmis viemään asian poliisille tutkittavaksi.”

Flow’n edustajat vakuuttavat, että heillä on hallussaan kuva- ja videomateriaalia tapahtuneesta sekä useita silminnäkijälausuntoja. Flow’n juristit käyvät keskusteluja Local Crew’n kanssa ja Flow hakee tapauksen uhreille korvauksia henkisistä ja fyysisitä vammoista.

Rantanen kirjoittaa lisäksi Facebook-sivullaan, että festivaalilla ja järjestyksenvalvonnasta vastaavalla Local Crew’lla on sopimus, että ”artistiin ei saa kajota ennen soittoa [festivaaliorganisaatiolle], oli kyse mistä tahansa”.

”En ole ok, joka paikkaan sattuu enkä pysty nukkumaan. Tapausta selvitellään ja mukana on lakimiehiä, löydämme ne paskiaiset”, Mauer päättää.

Lisää luettavaa