Korkealentoista läppää matkalla kadotukseen

Spacemothersin debyyttialbumi kuunneltavissa ennakkoon.

08.05.2018

Spacemothers on tamperelainen avaruusrock-retkue, josta löytyy kytkyjä mitä mainioimpaan hypnorock-yhtyeeseen, jo kuopattuun Galactickaan. Spacemothers julkaisee perjantaina 11.5. omakustanteena debyyttialbuminsa Matkalla kadotukseen.

“Levyntekoprosessissa kiinnostavinta on ollut se, miten soittajat toimivat ikään kuin johdattimina. Kuin kollektiivinen universaalinen alitajunta valuisi ääninä kauttamme näiksi teoksiksi”, Mika Porali sanoo.

“Sitä voisi mielestäni kutsua Spacemothersin ytimeksi: avaruus on yllätyksellinen, mystinen, arvaamaton ja pelottava, kun taas äidin mielikuvaan liittyy yleensä turvallisuus ja hoivaavuus, luotto siitä että pidetään huolta ja otetaan syliin.”

Porali sanoo korkealentoisen läpän olevan levytysprosessin toinen puoli. Jälkituotannossa yhtyeen kärsivällisyyttä koeteltiin “lähes kaikilla mahdollisilla inhimillisillä ja teknisillä vastoinkäymisillä”.

“Mielestäni tämäkin inferno kuuluu luovaan prosessiin. On nähtävä vaivaa ja annettava teokselle aikaa, että siitä tulee sellainen kuin on tarkoitettu.”

Noh, tällainen siitä tuli. Kuuntele albumi ennakkoon Rumban sivuilla nyt:

Lisää luettavaa