Kotimainen huippufestari jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle – mutta elokuussa juhlitaan vielä kerran

Vielä yhdet ja sitten tauko.

15.03.2024

Punkkiin, hardcoreen ja vaihtoehtomusiikkiin keskittynyt LPRHC Fest järjestetään tänä vuonna yksipäiväisenä tapahtumana lauantaina 17.8. Lappeenrannan linnoitukseen rakennettavassa juhlateltassa ja sen lähiympäristössä. Tapahtuma on osa Lappeenrannan 375-vuotisjuhlia.

Mukaan festareille on tähän mennessä saatu paluukeikan soittava paikallislegenda Kyre & Duunarit, Wasted, Kiss Disease, Puhelinseksi, Kivesveto Go Go, Huora, M.O.R.A., St. Hood, Bolt, BOLT sekä Laineen Kasperi & Palava Kaupunki.

Tapahtuman ennakkoliput tulivat myyntiin eilen Tiketissä ja Lippu.fi:ssä.

Pro Punk & Hardcore ry:n vuodesta 2012 järjestämä tapahtuma jää tämän vuoden jälkeen tauolle. Syyksi festarirorganisaatiosta kerrotaan seuraavaa:

”Joudumme valitettavasti ilmoittamaan, että viime kesän LPRHC Fest oli nykyisessä muodossaan viimeinen, ja tapahtuma jää määrittämättömän mittaiselle tauolle. Tähän ei ole mitään yksittäistä syytä tai helppoa selitystä, vaan useat eri asiat ovat johtaneet siihen, että festivaali on tullut ainakin toistaiseksi tiensä päähän”, tapahtuman Facebook-sivuilla kerrotaan ja jatketaan:

”Festivaalin suunnittelu ja onnistunut läpivieminen on ympärivuotinen projekti, joka vaatii aikaa ja omistautumista. Meille on ollut aina kunnia-asia järjestää LPRHC Fest niin hyvin kuin mahdollista, ja se on tehty kelloa katsomatta ja tunteja laskematta. Vuosi vuodelta tämä on käynyt kuitenkin hankalammaksi, sillä työtaakka on kasvanut tapahtuman mukana ja muilta töiltä ylijäänyt aika on vähentynyt, ja lopulta yhtälö on käynyt mahdottomaksi. Viime vuosina myös kustannukset ovat nousseet niin paljon, että taloudelliset riskit ovat kasvaneet liian korkeiksi. LPRHC Fest on pieni ja riippumaton D.I.Y. -festivaali eikä meillä ole sellaista riskinottokykyä, jota tapahtuman järjestäminen tällä hetkellä vaatii.”

Lisää luettavaa