Kotimainen metallikulttibändi julkaisi uuden albumin 25 vuoden tauon jälkeen – kuuntele Xysman odotettu paluulevy

Yhtyeen voi nähdä kesällä muutamilla festareilla.

26.03.2023

Muutama vuosi sitten aktivoitunut, vuonna 1988 perustettu kotimainen metallikulttibändi Xysma on julkaissut ensimmäisen levynsä 25 vuoteen. Yhtyeen edellinen albumi Girl on the Beach ilmestyi samana vuonna kun bändi hajosi eli 1998.

Prejantaina ilmestyneen paluulevy No Place Like Alonen nauhoitukset olivat paketissa viime vuoden lokakuussa. Ensimmäinen single Well Seasoning sai hyvän vastaanoton, ja esimerkiksi toverilehtemme Soundi antoi koko teokselle neljä tähdeä viidestä. Albumilla kuullaan tuttua 90-luvun Xysmaa mutta myös yllätyksiä, joita vanha kuulijakunta osaa odottaa.

”No Place Like Alone on suoraviivainen, värikäs rock-levy, joka sisältää sopivasti koukkuja ja sävyjä välttäen turhia krumeluureja tai kikkailuja”, tiedotteessa kerrotaan.

Kotimaisen raskaan rockin edelläkävijöihin kuuluva Xysma eteni aktiiviurallaan tyylilajista toiseen. Alkuaikojen grindcore ja death metal muuntui nopeasti metallivaikutteiseen rockiin ja myöhemmin surisevan stoner rockin kautta melodisempaan, äänekkääseen indierock-ilmaisuun.

Yhtyeen voi nähdä tulevana kesänä ainakin Rockfesteillä, Metallivuori-festivaaleilla ja Tuskassa.

Kuuntele levy alta.

 

Lisää luettavaa