Kotimainen musiikkialan toimija Backstage Rock Shop teki ennätysliikevaihtonsa koronavuodesta huolimatta – näin se onnistui

Hieno tulos näin vaikeina aikoina.

Timo Lepistö

Backstage Rock Shop teki vuonna 2020 ennätysliikevaihdon, 1,8 miljoonaa euroa. Tämä siitäkin huolimatta, että keikkamyynti putosi koronan takia lähes nollaan.

Näin kertoo Backstage Rock Shop tiedotteessaan.

Ennätysluvut selittää verkkokaupan räjähdysmäinen kasvu. Tilauksia toimitettiin viime vuonna yli 80 maahan.

Backstage Rock Shopin rosterissa on yli 50 artistia. Muun muassa Apulanta, Eppu Normaali, Klamydia ja Hassisen Kone sekä myös ulkomaille suositut Nightwish, Insomnium, The 69 Eyes ja Ensiferum ovat Backstage Rock Shopin rosterissa. Niin ikään lasten suosikit kuten Hevisaurus ja Fröbelin Palikat kuuluvat Backstage Rock Shopin perheeseen.

Jokaisesta myydystä tuotteesta tilitetään artistille sovittu osuus. Verkkokauppa kannattaa yhtä lailla niin firmaa itseään kuin toki myös artisteja ja yhtyeitäkin.

Kymmenvuotisjuhlan kunniaksi Backstage Rock Shop on tehnyt levy-yhtiönä ensimmäisen oman signauksensa. Yhtiö julkaisee tamperelaisen Huora-yhtyeen kolmannen levyn. Ensisingle Loppu julkaistiin helmikuun lopulla. Rumba kertoi kappaleesta täällä.

”Olemme huomanneet, että fanit eivät ole korona-aikana unohtaneet suosikkiartistejaan. Päinvastoin, artistien ahdinko on huomattu ja heidän työtään on haluttu tukea”, kertoo toimitusjohtaja Matti Lehtonen ja jatkaa:

”Omia vinyylijulkaisuja tulee tänä vuonna huomattava määrä aiempaan nähden. Joukossa on sekä black metalia että suomirockin klassikkolevytyksiä, laidasta laitaan mennään”, Lehtonen kertoo.

”Firman liikevaihto sekä työntekijöiden ja artistien määrä ovat kasvaneet tasaisesti vuosi vuodelta. Mikäs sen hienompaa kuin tehdä maailman parasta juttua hienojen ihmisten kanssa. Iso kiitos myös bändien faneille – ilman teitä ei olisi meitä”, Lehtonen sanoo.