Kotimainen uutuusyhtye tuo mieleen rikollisen arvostetut suomalaiset kulttiyhtyeet – ja on jumalaisen hienoa musiikkia

Pitkävirta julkaisi uuden videon.

02.04.2024

Pitkävirta on viisihenkinen helsinkiläinen yhtye, joka määrittelee tyylilajinsa post-suomirockiksi.

Yhtyeen jäsenet ovat soittaneet teini-iästä asti yhdessä. Nykyinen versio bändistä syntyi kuitenkin vuonna 2023. Bändin laulaja-kitaristi Ile puuhaa muiden jäsenten avustuksella kaiken taiteellisen tuotannon aina soundien viilaamisesta musavideoiden toteutukseen ja äänitteiden miksaamiseen. Tämän lisäksi hän on rakentanut osan bändin soitimistakin.

Yhtyeeltä ilmestyi viime vuonna ep Unessa elän toisen elämän. Nyt bändiltä on ilmestynyt uusi single Hiekkapuhallettujen muistojen läpi. Komeaa, komeaa soitantaa, josta mieleen tulevat kotimaisista yhtyeistä niin Sara hieman pehmennettynä kuin vaikkapa piirun verran räyhämittaria kovemmalla kääntänyt Ultramariini.

Ultramariinin ystäville muuten sen verran infoa, että bändin esikoislevystä Juuri ja juuri olemassa julkaisusta tuli marraskuussa 2023 kuluneeksi 20 vuotta. Tasavuosien kunniaksi albumi julkaistiin 15. päivä maaliskuuta musiikkipalveluissa uudelleenmasteroituna versiona ja ensimmäistä kertaa myös vinyylinä.

Pitkävirta-yhtyeen uutuusvideon alta löydät hieman vanhempaa, mutta silti tuoretta materiaalia pari viikkoa sitten jukaistun Katseita, kohtauksia -kappaleen musiikkivideon muodossa.

Lisää luettavaa