Kouvostoliiton betonibunkkerien varjosta listaykköseksi – rakastetun suomalaisen metallibändin tarina kansien väliin

Viikatteen tarina ilmestyy kirjana.

15.08.2022

Kouvolalaisen Viikate-yhtyeen tarina ilmestyy kirjana.

Kaarle Viikate ja rumpali Simeoni Viikate perustivat yhtyeen kahdestaan vuonna 1996.  Vuonna 2009 bändi julkaisi jo peräti kahdeksannen albuminsa, ja kova työ palkittiin: albumi meni Suomen albumilistan ykköseksi ja ylitti lopulta kultalevyrajan.

Viikatteen 25-vuotishistoriikin on kirjoittanut tamperelainen pitkän linjan kustannustoimittaja, toimittaja ja sarjakuvaneuvos Asko Alanen. Alanen on seurannut yhtyeen uraa alusta alkaen.

”Viikate – 25 mollivuotta -teoksessa ääneen pääsevät niin lauluntekijä Kaarle Viikate ja yhtyeen muut jäsenet kuin läheisimmät yhteistyökumppanit”, tiedote lupailee ja jatkaa:

”Viikatteen mollimetalli on yhtä lailla kotonaan lumen peittämän pellon laidalla kuin Kouvostoliiton betonibunkkerien varjossa. Yhtyeen haudanvakavan ulkokuoren takaa paljastuu iso annos kotimaisista komediaklassikoista ammennettua hiekkamonttuhuumoria.”

Bändi on muutenkin uuden edessä, sillä Simeoni Viikate kertoi lopettavansa bändissä helmikuussa terveydellisistä syistä. Tuolloin hän kertoi asiasta näin:

”Olen päättänyt jäädä pois Viikatteen rumpupatterin takaa. Asiaan ei liity draamaa eikä riitaa. Kiitän kaikkia ihmisiä tuesta ja kannustuksesta näiden 26 vuoden aikana. Kauan eläköön Viikate!” Simo Kairistola eli Simeoni Viikate kirjoitti tervehdyksessään.

Viikate – 25 mollivuotta julkaistaan 8. päivä syyskuuta.

Lisää luettavaa