Kovaa kritiikkiä rahajärjestelmää kohtaan – ensiesityksessä Jonesin tuore musiikkivideo

Ensiesityksessä Jones - Rahan luoja.

Trilluminati-projektissa Jujun ja Tomi Randomin tavoin vaikuttava Jones julkaisi eilen 12.4. Energiavampyyrit-ep:n. Nyt ep:ltä saadaan Rumban ensiesitykseen musiikkivideo kappaleesta Rahan luoja. Katso video ja kuuntele ep jutun alta.

Jones on Savossa syntynyt, nykyisin Hämeenlinnassa asuva räppäri, joka heitti ensimmäiset riiminsä jo 11-vuotiaana. Myöskin Kaks marjaa -duossa vaikuttava räppäri on keikkaillut Jujun kanssa viimeisen vuoden ajan.

Jones on kiinnitetty vastikään Suomen Musiikille, mutta levy-yhtiön julkaisemat tuotokset kuitenkin antavat vielä tovin odottaa itseään. Tämä ep ja musiikkivideo eivät siis sellaisia vielä ole.

Rahan luoja kappaleen eteen on nähty yllättävänkin paljon vaivaa. Jones kokosi kappaleen kasaan luettuaan ”muutaman tietokirjallisuusteoksen nykyisen rahajärjestelmämme toimintaperiaatteista”. Tuolloin artisti oli huomannut miten hämmentävää on ymmärtää kuinka nykyinen rahajärjestelmä toimii ja millaiset voimat sen omistavat.

”Rahanluontibisneshän on yksityistä liiketoimintaa, joka on yksinoikeudellisesti pienen porukan hallussa. Kun tähän yhtälöön ynnätään se tosiasia, että raha on suuri vallankäytön muoto, näyttäytyvät monet pohjaoletukset esim. valtioidenkin itsemääräämisoikeuksista täysin uudessa valossa. Eihän valtiot suinkaan itse luo rahaa tahi omista omaa keskuspankkia – langat on lopulta muiden käsissä ja meidän pitää ostaa eli siis lainata rahaa muualta. Harva tätä asiaa on tullut peranneeksi juurta jaksaen, raha on jotenkin aivan liian arkinen käsite tutkittavaksi ja kyseenalaistettavaksi”, tiedotteella kommentoidaan kappaleen sanomaa.

Tämä näkemys kuuluu kappaleella hyvin selvään sävyyn.

Kappale on samalla poikkeus Energiavampyyrit-ep:n yleiseen linjaan. Ep-levy on kirjoitettu ja nauhoitettu 1-2 vuotta sitten ja kappaleet kertovatkin Jonesin tuolloisesta elämästä.

”Musiikki on minulle laajaa avaruutta, mutta toisinaan ja parhaimmillaan itseterapiaa ja kanava purkaa suoranaista ahdistusta ja vitutusta. Ep:n tekeleiden ytimessä muhii oman itsensä kanssa painiskelua aina ’uravalinnallisista asioista’ parisuhdetraumoihin ja niistä irtipäästämiseen. Lapsuudenajan tuttuni Hursti & Häkkilä tulivat mukaan Mielen maalaama -biisille. Kai me kaikki ollaan, tai ollaan ainakin oltu aika kovia poikia ajattelemaan ja värittämään omilla tulkinnoillamme tapahtumien kulkua. Helppo puhua, jos tietää mistä puhuu”, Jones kommentoi tiedotteella.

Katso video alta.