Kristillistä rockia soittavalla yhtyeellä ongelma – laulaja ei enää usko Jumalaan: ”Toivon olevani esimerkki”

Steingard ei enää usko.

27.05.2020

Kristillisen rockyhtyeen Hawk Nelsonin laulaja Jon Steingard järkytti yhtyeen faneja Instagram-kirjoituksessaan. Steingard nimittäin ilmoitti, ettei enää usko Jumalaan.

Steingard liittyi yhtyeeseen vuonne 2004. Hän on ollut mukana yhteensä seitsemällä Hawk Nelsonin levyllä.

Steingard kertoi olleensa paniikissa ja pelokas kirjoittaessaan tunnustustaan yhtyeen faneille.

”Minun on kuitenkin aika olla rehellinen. Toivottavasti tämä aiheuttaa keskustelua eikä tukehduta sitä. Toivon olevani esimerkki niille, jotka ovat painineet samojen asioiden kanssa”, Steingard kertoi ja jatkoi, miten kristinusko on aina määritellyt hänen elämäänsä.

”Haluaisin ilmaista asian jotenkin pehmeämmin, jotenkin vähemmän painokkaammin, mutta en voi en voi kieltää totuutta: en usko enää Jumalaan. Jotkut fanit saattavat miettiä, valehtelinko uskostani koko bändissä oloni ajan. Lyhyesti sanottuna: En. Kun lauloin noita kappaleita, tein sen aina sydämestäni.”

Steingard kertoi, että oli keskustellut uskonsa horjumisesta monien samasta asiasta painivan kanssa. Hän myönsi, että useilla hänen kohtalotovereillaan oli sama ongelma: he kaikki pelkäsivät menettävänsä elämältään kaiken, jos julkisesti tunnustavat uskonsa kuihtuneen pois.

Steingardin bänditoverit kertoivat USA Today -lehdelle, että Jumala on yhä hänen(kin) puolellaan. Bändi on tällä hetkellä tauolla.

Lisää luettavaa