Kulttibändi Kyyria tekee paluun klassikkokokoonpanossaan

Yhtye on kiinnitetty John Smith -festivaalin kattaukseen.

13.01.2023

Kulttimaineeseen 90-luvulla noussut metalliyhtye Kyyria palaa keikkalavoille alkuperäisessä levytyskokoonpanossaan 25 vuoden jälkeen.

Kyyria teki kolme albumia vuosina 1995-1998 kunnes hajosi. Yhtyeen jäsenet Ville Tuomi, Santeri Kallio, Gas Lipstick, Niko E ja Mikael Tanner jatkoivat musiikkiuriaan muun muassa HIMissä, Amorphisissä, Sub-Urban Tribessä ja Leningrad Cowboysissa. Kyyriaa on usein verrattu esimerkiksi Faith No Moreen, ja sitä on pidetty jopa yhtenä Suomen nu metal -pioneereista.

”Joskus elämässä tulee hetkiä, jolloin on hyvä pysähtyä ja katsoa taustapeiliin. Kaikki siellä ei ole aina kaunista. Käy helposti niin, että vauhti korjaa virheet, ja kun laastarilla ei sydäntä korjata, niin jälki on tämän näköistä. Tunnen silti voimakkaasti, että Kyyrian musiikillinen perintö on se, mitä meistä jälkipolville jää. Ja siitä tarinasta on vielä viimeinen luku kirjoittamatta”, laulaja Ville Tuomi kommentoi.

”Tämän reunionin kypsyttely oli pitkä prosessi, mutta hienoa, että nyt se onnistuu. Haluamme jättää faneille kunnolliset jäähyväiset, joihin henkiset paukut eivät aikanaan riittäneet”, yhtyeen perustaja ja kitaristi Mikael Tanner sanoo.

Yhtyeen tuotanto löytyy viimein suoratoistopalveluista, ja esiintymisiäkin on tiedossa. Kyyria on kiinnitetty John Smith Rock Festival -tapahtumaan, jossa bändi esiintyy lauantaina 22. heinäkuuta.

Lisää luettavaa