Suomalaisen kehtolaulun äänittänyt kulttimuusiikko rahoittaa musiikin tekemisen piirtämällä faniensa kissojen ja koirien kuvia: ”Jostakin sitä rahaa on saatava musiikin tekemiseen”

Olin vanha, tarvitsin rahaa.

01.09.2017

Darren Hayman tunnetaan indiepiireissä 2000-luvun taitteessa operoineesta Hefner-yhtyeestä. Lontoolaisten nuorten aikuisten hankaluuksista kertoneen yhtyeen kappaleet ja etenkin Haymanin tekstit nostivat bändin nopeasti kulttisuosikiksi.

Hefner hajosi jo aikapäiviä sitten, ja tätä nykyä Darren Hayman tekee soolomateriaalia mitä erikoisimmilla tavoilla. Esimerkiksi vuonna 2011 hän äänitti ja julkaisi kappaleen jokaisena tammikuun päivänä. Kaksi vuotta sitten hän äänitti suomalaisen kehtolaulun, jonka voit kuulla täältä.

Hayman harrastaa myös maalausta, ja häneltä voi tilata 70 punnalla kuvia omista lemmikkikoiristaan tai kissoistaan. Lisäksi Hayman on vienyt nörttimaalaamisen täysin uusiin sfääreihin uusimmalla tempauksellaan: sadasta punnasta hän maalaa myös faniensa toiveesta kuvia heidän ihailemistaan junista.

Syyksi Darren kertoo sen, että maalaamalla hän rahoittaa musiikin tekemistään.

Kuvia Darren maalaamista junista ja lemmikeistä voit katsella alta. Lisä kuvia löydät täältä.

Lisää luettavaa