Vuoden hämyisin musiikkivideo kuvaa Michael Jacksonin ja lemmikkisimpanssin suhdetta – Pääosissa kulttisarjan näyttelijät!

The Lennon Claypool Delirium julkaisi perjantaina esikoisalbuminsa ja tarjoili samaan syssyyn myös surrealistisen videon kappaleelle Bubbles Burts. Niin kappale kuin videokin kertoo Michael Jacksonin suhteesta lemmikkisimpanssiinsa Bubblesiin, joiden seurassa yhtyeen toinen puolisko Sean Lennon vietti aikaa 1980-luvulla.

Vaikka videon ja kappaleen kuvausta Jacksonista luonnehditaan Rolling Stonessa jopa ”jokseenkin groteskiksi”, ei Lennon omien sanojensa mukaan yrittänyt mollata pop-tähteä.

”Yritin vain pitää hauskaa ja käsitellä outoa tilannetta tavalla, joka tekisi siitä taidetta”, Lennon kuvailee.

Jackson hankki Bubblesin 1980-luvun alkupuolella ja kohteli simpanssia kuin lasta. Apinan kerrotaan muun muassa syöneen karkkia, nukkuneen kehdossa ja käyttäneen muusikon omaa vessaa. Lennonin mukaan kappaleen kuvaus Bubblesin ja Jacksonin suhteesta kuvastaa hänen ja ystäviensä suhdetta Jacksoniin, jonka Neverland Ranchilla Lennon on selvästi viettänyt aikaa.

”Minusta se oli kiinnostava metafora sille, mitä tapahtui monille Michaelin ystäville, jotka olivat minun ikäisiäni. Minusta tuntui, että jotain outoa oli meneillään, enkä vieläkään tiedä mitä se oli”, Lennon kertoo.

”Minulle ei koskaan tapahtunut mitään laitonta, mutta koko paikka tuntui kuin joltakin Peter Panin fantasiamaailmalta. Ja oli sellainen tunne, että kun Bubbles tulisi liian vanhaksi, hänestä täytyisi hankkiutua eroon, koska simpansseista tulee vihaisia ja vaarallisia aikuisia.”

Bubbles Burst -video on tummanpuhuva ja hämyinen kuvaus Jacksonista ja simpanssista, joita esittävät The Mighty Boosh -kulttisarjan tähdet Michael ja Noel Fielding. Kappale on Sean Lennonin käsialaa ja ohjauksesta vastaa yhtyeen toinen jäsen Les Claypool. Mukaan mahtuu myös vaha-animaatiolla tehty osuus, joka on kuin kunnianosoitus Primuksen 1990-luvun musiikkivideoille.

Lisää luettavaa