Kulttuurilöytö: Nya Vindar -oppikirjoista ja yläasteelta tutun Hassen ja Het Potatis -yhtyeen kappaleita löytyy myös YouTubesta

Kiitos internet 2015.

”Hasse asuu Tampereella. Hän on nälkäinen kuin susi. Hän huomaa keittiössä lapun.

Hasse soittaa bändissä. Bändin nimi on Het Potatis. He soittavat Uffen kellarissa.”

Tuon verran verkkotoimittaja muisti ulkoa todellista sukupolvikokemusta eli yläasteelta tutun Nya Vindar -oppikirjan kohtaa, jossa kerrotaan Hassesta ja tämän Het Potatis -yhtyeestä. Onneksi netti auttaa tässä kahdellakin tavalla.

Ensinnäkin tietenkin joku ihanuus on skannannut kuvan kyseisestä oppikirjan sivusta nettiin, joten me kaikki päälle kolmekymppiset voimme elää suosikkituntimme uudelleen – ja samalla testata, kuinka paljon aidosti sivun sisällöstä muistamme. Toisena ja vielä hienompana löytönä joku ihanuus on lykännyt nettiin Hassen ja Het Potatis -yhtyeen biisin, jota opettaja soitti meille oppilaille aina kuppaiselta kelanauhuriltaan. Jos sanat eivät muistu mieleen, niin löydät ne videon alta kuvasta, jonka saa napsauttamalla isommaksi.

Sen alta löydät sitten biisin, jossa on nähty jopa enemmän vaivaa. Pätkällä nimittäin kuullaan YouTuben esittelytekstin mukaan ”ruotsalainen O!-klassikko Summer on the Rocks -seiskatuumaiselta” eli Het PotatOIs -yhtyeen kappale Ont I Halsen. Tämä on tietenkin viittaus samaisen Nya Vindar -kirjan sivuun, jossa Hassella on kurkku kipeä. Biisin onkin esittelytekstin mukaan julkaissut Nya Vindar Records.

Ai että. Vielä kun saisi itselleen pitkän tukan jonka alla sivukaljut, aknen, äänenmurroksen ja Metallican T-paidan, niin kaikki olisi kuin vanhoina pahoina aikoina.

YouTube video

hasse

YouTube video

Lisää luettavaa