Kummallinen plagiointisyytös: Haluaisiko Tame Impala kopioida kasarivuosien lapsitähden hittiä?

Tame Impala.

Chileläinen Rata.cl-sivusto löysi yhteneväisyyksiä australialaisen Tame Impalan ja argentiinalaisen teini-ihmeen kappaleista.

Teksti: Hanna Karpio
Kuva: Jenna Pietikäinen (Tame Impala Ruisrockissa heinäkuussa)

Hiljattain Ruisrockissa vieraillutta Tame Impalaa syytetään tunnetuimman kappaleensa plagioimisesta argentiinalaislaulaja Pablo Ruizilta. Aussibändin Feels Like We Only Go Backwards -kappale on vuodelta 2012 ja julkaistu yhtyeen toisella albumilla Lonerism. Argentiinalaisen Ruizin kappale Océano julkaistiin samannimisellä albumilla vuonna 1989.

Ruiz aloitti musiikin teon jo varhain ja julkaisi debyyttialbuminsa vain 11-vuotiaana vuonna 1985. Tame Impalan hitin esikuvaksi väitetyn kappaleensa Océano hän levytti vuonna 1989 ollessaan 14-vuotias. Näinä vuosina syntyi suurin osa hänen muistakin hittikappaleistaan. Ruiz on tunnettu lähinnä Argentiinassa.

Rata-sivuston vertailuvideon voi katsoa alta. Jotenkin hämmentävän epätodennäköiseltä tuntuu tämä yhtälö, mutta mistäs sitä koskaan tietää. Tame Impala esiintyy Chilessä ja Argentiinassa marraskuussa, millainen vastaanotto lie tulossa.